Boja breskve u enterijeru – najpopularniji izbor za 2024.

by | December 25, 2023
Boja breskve u enterijeru

Pantone boja 2024. godine je boja breskve koja se snažno uvlači u trendove dizajna enterijera. Pogledajte kako da bez greške osvežite prostor ovom bojom.

Boja breskve u enterijeru – najpopularniji izbor za 2024.

U poslednjih nekoliko godina, već je došlo do pomeranja ka trendovima toplijih boja. Zbog toga, boja breskve u enterijeru može biti fenomenalan izbor da u malo osvežite stvari. Razgovarali smo sa dizajnerima o tome kako da unesete boju breskve u prostor, čineći je bezvremenskom i sofisticiranom.

Akcentna boja

Unošenje boje breskve u enterijer moguće je kroz korišenje iste kao akcentne boje u kombinaciji sa nekoliko drugih nijansi. Ovo može biti privlačan način da eksperimentišete sa trendom na neobavezan način. I dalje ćete imati koristi od topline koje boja donosi, ali možete napraviti i mala odstupanja uz pomoć drugih boja kako enterijer ne bi delovao zastarelo.

Članak se nastavlja posle reklama

“Tonovi breskve, kada se koriste pažljivo, mogu da unesu u dom osećaj topline i mira. Da bi izbegli zastareli izgled, predlažem da koristite boju breskve kao akcentnu, a ne dominantnu boju”, objašnjava dizajnerka Jennifer Davis. “Uključite je u elemente poput mekog nameštaja, umetničkih dela ili jedinstvenog komada nameštaja, uparujući je sa neutralnim tonovima i teksturama kako biste održali moderan, sofisticiran ambijent. Uspostavljanjem ravnoteže između akcenta breskve i komplementarnih nijansi, prostor može da odiše bezvremenskim šarmom koji izgleda privlačno i sveže.”

Boja breskve kao neutralna

Bezvremenski pristup boji breskve je korišćenje supeprigušenih tonova. Ove zagasite nijanse breskve su postale klasične boje i malo je verovatno da će uskoro prestati da budu u trendu. One takođe čine savršene boje jer su tako blizu neutralnosti, nikada ne preplavljuju prostoriju i mogu biti tako udobne. Mala spavaća soba bi bila idealna prostorija za testiranje ovog trenda.

Članak se nastavlja posle reklama

“Nijanse breskve su toplih tonova i dobro se uklapaju u svetle ali i tamne prostorije jer se mogu koristiti kao blistave boje ili skoro kao neutralne na svim površinama”, kaže Charlotte Cosby, kreativni direktor kompanije Farrow & Ball.

Članak se nastavlja posle reklama

Topla boja breskve sa hladnim tonovima

“Peach Fuzz, Pantone boja godine je prelepa, raznovrsna i spokojna boja koja odlično funkcioniše u savremenom tradicionalnom okruženju. Dekorisanje tonovima breskve može da stvori topao, privlačan prostor, a kada je u kontrastu sa hladnim tonovima, može dodati element spokojne, hladne ravnoteže“, predlaže dizajnerka Katy Curtis.

“Počnite tako što ćete integrisati tonove breskve u svoj prostor kroz boje zidova ili veće komade nameštaja. Ova boja služi kao neutralna, ali živa baza. A za upečatljiv kontrast, ali umirujuću kombinaciju boja, uključite svetloplave akcente. Razmislite o svetloplavom tepihu, zavesama ili dekorativnim jastucima. Ovi hladni elementi će istaći na pozadini u boji breskve, dodajući vizuelni interes.”

Članak se nastavlja posle reklama

“Pored toga, ne oklevajte da eksperimentišete sa tamnijim nijansama breskve za upečatljive komade. Tamna fotelja ili umetničko delo boje breskve mogu dodati dubinu i bogatiji izgled prostora.”

Članak se nastavlja posle reklama

Tamni akcenti

Postoji rizik sa bilo kojom roze nijansom da prostorije izgledaju suviše slatko – a to možda i nije vaš stil. Najlakši način da ga uravnotežite je da dodate neke tamnije nijanse da biste ublažili tu romantičnu stranu. Kombinacija zidova breskve i dubokih plavo-crnih prozorskih okvira i stolarije savršeno funkcioniše u ovoj dnevnoj sobi. S jedne strane imate zabavnu i svežu boju breskve, ali tamnija boja čini da prostorija izgleda sofisticiranije.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

runna10/GettyImagesPlus