Zavese u kupatilu kao pravi modni pečat

by | January 5, 2024
Zavese u kupatilu kao pravi modni pečat

Dizajnerka Mariam Aboutaam iz Kylemore-a slobodno priznaje da je pristupila visokoj modi kada je radila na projektu kupatila u ovom novom modelu kuće na golf terenu u Markhamu, Ontariju.

Zavese u kupatilu: Modni dodir za luksuzno kupatilo

Kao inspiraciju, Mariam navodi putovanje u Njujork. “Sve je bilo prekriveno mermernim pločicama od poda do plafona; to je bila stvarna tema u luksuznim glavnim kupatilima”, kaže ona. “Primetila sam kako visokokontrastne neutralne boje stvaraju sofisticiran, umirujući, spa-ukusan kutak koji je odličan za opuštanje nakon napornog dana.”

Koristite zavese kao umetničko delo. Obložite prozore u smeloj šari za vizuelni interes – bez potrebe za okvirom! Zagrijte paletu i dajte prilagođen izgled bakrom u posebnom finišu. Luksuzna viseća lampa formalizuje kupatilo i stvara ambijentalno osvetljenje.

“Htela sam sofisticiraniji i prilagođeniji izgled za umivaonik”, kaže Mariam. “Razrezani hrast je tako lep, i osećala sam da bi trebao imati trenutak, kao komad prilagođenog nameštaja u kupatilu. Nisam želela ručke, pa sam koristila integrisane otvore sa šasijom na prednjim stranama fijoka.”

Bakarni detalji, rasveta i zavese u kupatilu kao definicija stila

Za dodatnu dozu elegancije, Mariam je pažljivo odabrala bakarne elemente u posebnom finišu. Ovaj dodatak toplim nijansama doprinosi jedinstvenom izgledu prostora, stvarajući pritom prilagođeni vizuelni doživljaj. Svjetlosni elementi takođe igraju ključnu ulogu u transformaciji prostora. Luksuzna viseća lampa ne samo da dodaje sofisticiranost, već i stvara ugodnu atmosferu, ističući pažljivo odabrane detalje poput grafickih zavesa i bakarnih elemenata.

Ono što čini ovo kupatilo posebnim jeste Mariamina sposobnost da postigne luksuzan izgled s pristupačnim budžetom. Umesto skupocjenog mermera, koristila je porcelan kao odličnu alternativu, pritom igrajući se s dvema različitim veličinama pločica u tušu. Njena odluka nije samo racionalna, već i estetski usklađena s njenom vizijom stvaranja prostora koji odiše luksuzom, ali je istovremeno pristupačan širem broju ljudi.

Konačno, ovaj prostor predstavlja savršenu ravnotežu između visokog stila i funkcionalnosti. Mariamin fokus na rafiniranim detaljima, poput integriranih otvaranja fijoka, govori o njenom stručnom pristupu stvaranju prostora koji ne samo da je vizuelno impresivan, već i prilagođen potrebama svakodnevnog života. Ovo kupatilo ne samo da nudi alternativu za one koji ne mogu posetiti Njujork, već i inspiriše na kreativno kombinovanje elemenata visoke i niske mode kako bi se postigao luksuzan, a opet pristupačan izgled u vlastitom domu.


Borjana Božić

Liudmila Chernetska/gettyimages