Zavese za dnevni boravak koje momentalno transformišu prostor

by | November 15, 2023
Zavese za dnevni boravak koje momentalno transformišu prostor

Zavese u dnevnom boravku ne samo da imaju funkciju blokiranja svetlosti i obezbeđivanja privatnosti već su i važan deo estetike prostora.

Zavese za dnevni boravak: Detalj koji čini promenu

Kako biste pronašli pravi izgled za svoj prostor, važno je da zavese istovremeno odišu toplinom i odražavaju vaš stil. Evo nekoliko sjajnih ideja koje će vam pomoći da osvežite svoj dnevni boravak.

Prozračne zavese za dnevni boravak

Prozračne zavese unose mekani, teksturirani izgled u vaš prostor. One difuziraju svetlost i dodaju dodir privatnosti bez zatamnjivanja manjeg prostora. Ove nabrane zavese izgledaju elegantno, čineći prostor svetlim i prostranim.

Članak se nastavlja posle reklama

Zavese sa prstenovima

Korišćenje kremastih bež nijansi u zavesama dodaje eleganciju i privatnost boho dnevnom boravku. Nabrane zavese izgledaju luksuzno, često su pravljene po meri, dok prstenovi dodaju opušten dodir, omogućavajući lako otvaranje i zatvaranje tokom dana.

Članak se nastavlja posle reklama

Zavese u kombinaciji sa roletnama

Ako ne možete da se odlučite između zavesa i roletni, ne morate. Predivne tkanine rimskih roletni dodaju mekan i prirodan izgled prostoru, dok lagane zavese dodaju teksturu i suptilnu eleganciju. Ova kombinacija pruža privatnost i blokira svetlost, istovremeno pružajući lep izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Zavese sa smelim šarama

Ovaj živopisan prostor dokazuje da ne treba izbegavati šare, čak ni kada su u pitanju zavese za dnevni boravak. Okačene na visini plafona, šarene zavese dodaju dramu prostoru i čine ga vizuelno većim. Važno je paziti na dužinu zavese kako bi doticale pod, pružajući dovršen izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Zavese na zidu

Zavese se ne moraju koristiti samo za pokrivanje prozora, kao što pokazuje ova ideja. Ovde, plišane zavese vise duž zida i dodaju dodatnu boju i teksturu, istovremeno okvirući umetničko delo na zidu. Nabrane zavese pružaju osećaj grandioznosti prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

Zavese do plafona

Učinite svoj plafon visokim kao nebo okačavanjem zavesa do plafona. Ovde su prozorski tretmani vešto postavljeni iznad francuskih vrata kako bi pružili privatnost po potrebi. Tamne šarene zavese su dobar izbor ako smatrate da bi potpuno crne zavese bile suviše jake. Ovaj izgled izgleda izjavno, ali budite sigurni da naručite dovoljno dugačke zavese koje će se dodirivati poda.

Dvostruke zavese za dnevni boravak

Dvostruke zavese u kremastim neutralnim tonovima podižu dnevni boravak bez preuzimanja pažnje. Ako pažljivo pogledate, primetićete da ove zavese imaju geometrijski obrub koji se slaže sa jastucima i apstraktnom umetnošću. Ako nameštaj blokira prozor, ostavite malo prostora između nameštaja i zida kako biste omogućili otvaranje i zatvaranje zavesa bez zapinjanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Ove ideje za zavese u dnevnom boravku pružaju raznolikost i inspiraciju za osveženje vašeg prostora. Razmotrite svoje lične preferencije i stil kako biste odabrali zavese koje će najbolje odgovarati vašem ukusu i potrebama prostora.


Borjana Božić

Suchada Tansirimas/gettyimages