Dnevna soba sa ogledalom – i karakterom (9 ideja)

by | November 16, 2023
dnevna soba sa ogledalom doprinosi estetici i vizuelno uvećava prostor

Jedinstvena privlačnost koju ima dnevna soba sa ogledalom ne samo da doprinosi estetici, već i vizuelno uvećava prostor. Pogledajte gde da postavite ogledalo.

Dnevna soba sa ogledalom – i karakterom (9 ideja)

Panoramski pogled

Da biste uhvatili panoramski pogled na svoju dnevnu sobu, okačite okruglo zidno ogledalo na otvoreni zid. Dopada nam se ova dnevna soba sa metalik završnom obradom koja se zadivljujuće slaže sa svakom nijansom plave u ovoj prostoriji.

Otvorena dnevna soba

Ako imate kuhinju ili hodnik koji se otvaraju u vašu dnevnu sobu, dodajte veliko ogledalo koje prekriva veliki deo površine. Primetićete da ovo ogledalo zauzima skoro ceo zid, ali izgleda apsolutno zapanjujuće (i stvara iluziju više prostora).

Ogledalo prislonjeno na zid

Ako ne možete da montirate veliko ogledalo na zid, umesto toga unesite ogromno podno ogledalo u prostor. Ovaj model ispunjava skoro 50% ovog zida, koji zaslepljuje ovu dnevnu sobu i reflektuje svetlost susednog prozora. Ovo čini ovaj prostor vizuelno svetlijim i većim (bez renoviranja).

Dnevna soba sa ogledalom na kaminu

Ako nagnuta podna ogledala deluju preveliko za vaš prostor, postavite okruglo ogledalo iza umetničke slike, grupisano keramikom i dekorativnim predmetima na kaminu. Ovo stvara malu vinjetu koja, zauzvrat, dodaje teksturu i kontrast, što rezultira privlačnim dnevnim boravkom.

Bar u dnevnoj sobi

Što se tiče okruglih ogledala, pogledajte ovu dnevnu sobu koja koristi okruglo ogledalo da definiše zonu mini bara sa pićem. U kombinaciji sa plafonom sa sjajnom završnicom, ovde se reflektuje mnogo umirujuće svetlosti.

Horizontalno ogledalo

Ako imate dnevnu sobu malih dimenzija, montirajte veliko ogledalo u horizontalnom pravcu koje će proširiti vaš prostor. Ova ideja i dalje može dobro da funkcioniše za veće prostore jer razbija monotoniju jednostavne prostorije.

Ogledalo sa biljkama

Ogledala obložena prirodnim elementima (drvo, biljke, metal) će takođe pomoći da se ulepšate “mlake” prostorije. Ovo okruglo ogledalo čini završni dodir inspirisan boho stilom za ovaj mali barski prostor urezan u dnevnoj sobi.

Nekoliko ogledala

Idite dalje od klasičnih ovalnih, kružnih ili pravougaonih ogledala. Ova ideja ogledala je sastavljena od malih ogledala u obliku šestougla raspoređenih u savršenu slagalicu sa samo nekoliko raširenih kako bi se stvorila iluzija kretanja.

Fokusna tačka

Za veću privlačnost, pronađite ogledalo sa ugrađenim uzorkom i postavite ga tačno na vrh kamina. Ovo formira glamuroznu fokusnu tačku. Na ovaj način ćete sprečiti da se vaš prostor oseća nepovezanim ili jeftinim.

 


Miljana Momirović

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus