Elegantne i praktične komode u savremenim enterijerima

by | November 16, 2023

Komode su nezaobilazni komad nameštaj u savremenim enterijerima i nepogrešivi izbor za oblikovanje prostora, jer predstavljaju kombinaciju funkcionalnosti i estetike u ambijentu. Veliki izbor komoda koje su dostupne u prodaji, omogućava nam da je stilski uklopimo u enterijer, ali i da odaberemo idealan model prateći specifične zahteve životnog prostora.

Jedna od veoma praktičnih modela za ambijent spavaće sobe jeste komoda FRIULI, u kombinaciji dekora artisan hrasta i belog bojenog stakla sa crnim nogicama, koja doprinosi otmenosti i eleganciji čitavog ambijenta. Poseduje odlično raspoređen upotrebni prostor komode, koji čine četiri praktične fioke, koje mogu poslužiti za odlaganje mnogih stvari.

Gornja površina komode može poslužiti i za dekorativne sitnice, poput sveće ATMOSPHERA, svećnjaka, rama sa dragom fotografijom ili cveća u saksiji, a dekorativna korpa ATMOSPHERA od pruća pogodna je za odlaganje, dok je ujedno i interesantan dekorativni detalj u bilo kom ambijentu doma. Iznad komode možete postaviti i umetničku sliku koja će dodatno ulepšati ambijent.

U spavaćoj sobi će se odlično uklopiti i otvorena polica TOMAR 5, u artisan hrast dekoru, koja sadrži pet posebnih polica na kojima možete izložiti razne sitnice.

Kako biste osvežili prostor, zidove možete obojiti u zelenu boju, a tabure LILI fi33 u zelenom štofu biće fin dodatak, i kao dekoracija i za dodatnu udobnost. Efektan izgled prostoru obezbediće i podna lampa SANDRA modernog dizajna.

Za dnevni boravak možete odabrati komodu BURGUNDY 3K3F, koju karakteriše kombinacija toplog dekora flagstaf hrasta i bele lak folije. Upotrebni prostor komode je odlično raspoređen i čine ga tri praktične fioke i dva zatvorena dela, koji se odlikuju „soft close“ sistemom zatvaranja.

Komoda BURGUNDY 3K3F idealnu kombinaciju čini zajedno sa zidnom policom iz iste kolekcije, koja može poslužiti za dekorativne elemente, poput ukrasne slike ili svećnjaka.

Ukoliko se odlučite da ovako elegantna komoda bude deo vaše trpezarije, onda su čaše za vino poželjan dodatak ovom ambijentu, a pored dekorativnog momenta svakako je lepo i nazdraviti.

Komoda PICARDY 4K4F u dekoru primorskog jasena, značajno je većih dimenzija, pa je upravo zbog toga idealno rešenje za ambijente veće kvadrature, a pored lepe estetike veoma je i funkcionalna.

Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da je kombinujete sa zidnom policom PICARDY ZP iz istoimene kolekcije, koju dodatno možete dekorisati detaljima, a ram sa fotografijom i veštačko cveće u saksiji su uvek pravi izbor. Lep detalj za gornju površinu komode je i stona lampa MARINA, koja će doprineti elegantnom izgledu. Ambijent možete upotpuniti i atraktivnom foteljom CENTER, u roze štofu, sa metalnim crnim nogarima.

Postoje razni stilovi uređenja enterijera, a ono što je olakšavajuće jeste činjenica do postoji veliki broj modela komoda koje se mogu uklopiti u određeni stil, baš kao što je slučaj i sa ostalim nameštajem. U zavisnosti od vaših potreba, prostornih performansi, pa i dizajnerskih karakteristika, potrudite se da odaberete model komode koji će se na pravi način uklopiti u ambijent vašeg doma, a da je istovremeno praktična i funkcionalna za odlaganje stvari. Dodatna dekoracija komode će uvek ulepšati prostor i upotpuniti celokupni izgled enterijera.