Laka organizacija kuhinje koja ne zahteva mnogo vremena

by | November 16, 2023
Laka organizacija kuhinje koja ne zahteva mnogo vremena

Ako imate nekoliko slobodnih sati ovog vikenda i žudite za kućnim projektom od kojeg ćete imati koristi svakodnevno, krenite s kuhinjom. To je jedna od najlakših prostorija za brz, jednostavan organizacijski projekat koji zahteva nisku investiciju vremena i novca.

Laka organizacija kuhinje: Projekti koji ne zahtevaju mnogo vremena

1. Iskoristite vrata ormara

Lako dostupna, ali potpuno van vidokruga, vrata ormara su jedno od najneiskorišćenijih mesta u kuhinji, i potrebno je samo nekoliko minuta da ovu praznu površinu pretvorite u korisnu.

Koristite kukice za hvataljke, rukavice za pećnice i kuhinjske krpe. Postavite ploču sa štipaljkama da organizujete poklopce, postavite plitke police iza vrata ormara ispod sudopera za dodatno skladištenje sredstava za čišćenje i napravite držač za začine na poleđini vrata. Opcije su beskrajne, sve dok su predmeti mali i ravni. Prespite začine u podudarajuće tegle. Osim toga, tegle za začine izgledaju kao vrhunac organizacije kuhinje trenutno.

2. Udvostručite prostor unutar ormarića

Pogledajte svoj ormar sa tanjirima. Možda imate 8 tanjira koji se podižu 4 inča, ali takođe imate 6 inča nepotrebnog prostora iznad – i da, upravo sam izmerila traku za tačnost novinarstva. Sada, uradite istu proveru za čaše. Najverovatnije ćete pronaći neiskorišćen prostor dok otvarate svaka vrata ormara.

Donesite poliče za podizanje, i udvostručićete prostor u ormaru. Više nećete oprezno slagati čaše i stavljati posude na vrh tanjira za salatu. Svaki predmet će imati svoje zasluženo mesto, a pražnjenje mašine za pranje posuđa više neće voditi do krhkog Jenga.

3. Laka organizacija kuhinje: Kutak za kafu i čaj

Kad su u pitanju potezi u kuhinji, ne možete pogrešiti s onim koji će vaše jutro započeti srećno, organizovano: stanica za kafu i čaj. Očistite fioku, po mogućnosti onu najbližu aparatu za kafu ili čajniku. Zatim investirajte u nekoliko organizacionih komada kako biste držali kesice čaja i kafu.

4. Pretvorite praznu fioku u korpu za čuvanje voća i povrća

Ako ste jedna od onih osoba koje imaju toliko prostora u ormarima da tražite načine kako ga iskoristiti, dopustite mi da vam predstavim korpu za čuvanje voća i povrća. To je san mnogih kuvara kod kuće da imaju poseban prostor za voće koje ne mora da se čuva u frižideru – ali takođe ne izgleda šik kad je složeno u voćnoj činiji.

I, ako imate praznu, duboku fioku, sve što vam je potrebno su neke žičane ili perforirane korpe i voilà, imate tamno, suvo mesto, idealno za dugotrajno skladištenje krompira, luka i jabuka.

 

Borjana Božić

Kostikova/gettyimages