Pretvorite stan u dom: Ovi detalji dodaju karakter u prostor

by | November 11, 2023
kako da pretvorite iznajmljeni stan u dom

Živeti u iznajmljenom stanu nije uvek estetski privlačno. Otkrivamo kako da pretvorite iznajmljeni stan u dom koji odiše toplom energijom.

Pretvorite stan u dom: Ovi detalji dodaju karakter u prostor

Fotografije porodice i prijatelja

Ovo može izgledati kao očigledan prvi korak prilikom ukrašavanja vašeg doma, ali može imati veliki uticaj kada je u pitanju transformacija prostora u dom. Živimo u svetu u kome je većina naših fotografija digitalna, tako da je privlačan korak dodati nekoliko odštampanih i okačenih fotografija na zid. I ne brinite ako nemate profesionalne fotografije. Zamućena fotografija iz zabavnog noćnog izlaska ili posebno slatka fotografija vašeg psa (da, kućni ljubimci se takođe računaju kao porodica!) može biti jednako posebna.

Dekorativni predmeti

Ako ste ofarbali zidove, okačili zavese i postavili nameštaj, ali stvari i dalje ne izgledaju kako treba, verovatno su vam potrebni završni detalji. Slično modi, mali dodaci su jedan od najboljih načina da dodate svoj karakter, bilo da se radi o odeći ili u ovom slučaju enterijeru. Izložite predmete koji vam se dopadaju ili vam posebno znače i definitivno ćete učiniti prostor prijatnijim i toplim.

Članak se nastavlja posle reklama

Omiljene knjige

Jedan od najlakših načina da unesete karakter u svoj dom je korišćenje knjiga kao dekoracije. Stavite ih nekoliko na svoj stočić za kafu, poređajte neke na policu u dnevnoj sobi ili ostavite kuvar otvoren na stranici vašeg omiljenog recepta. Ovo ne samo da dodaje vizuelni interes prostoru, već pomaže da ispričate priču o vašim hobijima i čini da se vaš prostor oseća prilagođeno vama.

DIY projekti

Ako nešto može da otkrije vaš karakter i pruži taj topli osećaj doma u prostoru, to su DIY projekti. Bilo da se radi o prilagođenom umetničkom delu, ručno rađenom jastuku ili ćebetu, ili prefinjenom komadu nameštaja, ovi jedinstveni predmeti će izdvojiti vaš dom od svih ostalih i pokazati vašu ličnost na jedinstven i neočekivan način.

Članak se nastavlja posle reklama

Pretvorite stan u dom: Prijatan miris

Jedno od najistaknutijih i najtrajnijih čula je osećaj mirisa jer ima sposobnost da uspostavi atmosferu vašeg doma. Dobar izbor je koristiti isti miris po kom će vaš dom biti prepoznatljiv ali ga takođe možete i menjati iz sezone u sezonu ili po prostorijama.

Članak se nastavlja posle reklama

Prijatan miris u dnevnoj sobi – u ovome je štos

Prikažite kolekciju

Ako ste sakupljali šolje, čepove za šampanjac ili šibice, vreme je da ih izvučete iz njihovih skrovišta. Prikazivanje kolekcije predmeta je jednostavan način da unesete ličnost u svoj dom. Na primer, činija puna šarenih šibica na vašem kuhinjskom stolu nije samo vizuelno privlačna, već je i zabavan način da se prisetite svih mesta sa kojih ste ih sakupili. Ako ste ljubitelj mora, pokušajte da dodate školjke u prozirnu vazu ili da postavite veće školjke u policu za knjige. Vaše kolekcije pričaju ličnu priču i zaslužuju da budu prikazane u vašem domu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus