Enterijer inspirisan serijom Friends: Clustercore trend

by | November 7, 2023
Enterijer inspirisan serijom Friends Clustercore trend

U seriji Friends ili Sex and the City domovi glavnih likova čine se kao da su slučajno dekorisani, a ovo zapravo čini clustercore trend. Svi elementi su, iako deluju da nemaju svrhu, povezani i lični. Sveće i časopisi na stočiću za kafu, kaputi i cipele pored vrata, ramovi za slike i vaze… Pogledajte u nastavku kako da postignete ovaj stil.

Enterijer inspirisan serijom Friends: Clustercore trend

Inspirisan savršeno-nesavršenim stanovima Prijatelja ili Seks i grada, clustercore trend se odnosi na donošenje energije glavnih glumaca u svoj dom.

Šta je clustercore trend?

Termin clustercore je prvi “skovao” TikTok korisnik @acnugs u videu koji sada ima više od 319.000 pregleda. „Clustercore trend je umetnička forma i teško ga je postići, jer ako to uradite pogrešno, možete da skrenete u nered“, rekao je kreatorka Avery Claire u sada viralnom videu. Ideja je da se izlože male sitnice i detalji na površinama u različitim uglovima kako biste svoj dom pretvorili u „filmski set svog života“.

Članak se nastavlja posle reklama
@acnugs Clustering 101 😌 #fyp #nyc #nycapartment #greenscreen #interiordesign #homedecor #apartmentdecor #apartmenttour #maximilism #pinterest #pinterestaesthetic #pinterestinspo #decortips4you #decortips #decorating #style ♬ Choking on Flowers – Fox Academy

Sada ovde ne govorimo samo o slučajnom neredu. Ključno je da koristite predmete koji su privlačni, koji vam se osećaju lično ili pričaju priču. Razmislite o svećama, knjigama, ramovima za slike i sitnicama koje ste pokupili na putovanjima ili u prodavnicama. Grupisanjem ovih predmeta možete pretvoriti praznu površinu u bez napora lep displej koji pokazuje ko ste vi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ashley hosmer (@ashleyhosmer)

Članak se nastavlja posle reklama

Kako ponoviti clustercore u svom domu?

Počnite tako što ćete obići svoj dom i pokupiti nekoliko predmeta za koje mislite da su lepi ili posebni. Časopisi, knjige, sveće, vaze, kozmetički proizvodi, sitnice, fotografije i uspomene su odlična mesta za početak. Ako se ove stvari ne poklapaju stilski, ne brinite o tome. Činjenica da ih volite znači da će raditi zajedno.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada budete spremni da započnete grupisanje, jednostavno rasporedite svoje predmete na površinu (poput police, stočića, noćnog ormarića itd.) na način koji vam izgleda smisleno. Stavite svoje predmete na gomilu časopisa, odložite ih u poslužavnik ili posudu za sitnice ili ih jednostavno razbacajte po površini. Dodajte visinu vazom punom cveća ili uokvirenim umetničkim delom i dobićete prekrasan grozd.

Članak se nastavlja posle reklama

Ne postoji pravi ili pogrešan način za clustercore trend – cilj je jednostavno prestati sakrivati svoje stvari i okružiti se stvarima koje se osećaju kao vi. Enterijer glavnog lika: postignut.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

Victoria Poddukin Casemiro/GettyImagesPlus