Najlepše zimske boje za dekoraciju u 2024. – toplo i magično

by | November 7, 2023
Najlepše zimske boje za dekoraciju u 2024

Pronalaženje najlepše zimske boje za dekoraciju može zaista da podigne čitav prostor na bajkoviti nivo bez mnogo truda. Pogledajte ovih 5 boja u nastavku.

Zimski trendovi u 2024. su istovremeno prijatni i mirni, upečatljivi, ali umirujući, i slave utešne neutralne i smele svetle nijanse, tako da postoji nešto za svakoga, bez obzira na stil.

Najlepše zimske boje za dekoraciju – toplo i magično

Tirkizna

Dobrodošao izbor za zimu je definitivno trikizna koja je u centru pažnje. Uzdižuća, a ipak spokojna plava boja je zanimljiva kontradikcija, koja zamagljuje granice između plave i zelene, a podjednako je zabavna i sofisticirana kada se doda u šemu enterijera tokom zime.

Članak se nastavlja posle reklama

Korišćena je vekovima, a trenutno je u renesansi i vrhu svih trendova u uređenju. Tirkizna je veoma uravnotežena boja za zimu koja se može koristiti za stvaranje suptilnog ili dramatičnog prostora, jer se menja između plave i zelene u zavisnosti od nivoa svetlosti. Njen zeleni podton donosi osećaj smirenosti i kohezije u prostoriju.

Oker

Oker može izgledati kao neobičan izbor za zimu, ali za razliku od svoje svetlije rođake žute, zemljano-zlatna oker nijansa sija, ali takođe stvara prostor koji deluje luksuzno – to je boja koja je kao topli zagrljaj zimi.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovo je boja koja priziva sreću i daje osećaj pozitivnosti. Iako je savršena za delove doma u kojima ima mnogo aktivnosti i druženja, oker takođe može dodati energiju i vitalnost spavaćoj sobi, posebno dečijoj.

Ovu nijansu je lakše ugraditi u šemu ako vas malo odvraća jarkožuta boja u vašem domu, a posebno je efikasna u tamnijim, raspoloženijim prostorima jer stvara osećaj sezonske topline.

Članak se nastavlja posle reklama

Crno-bela

Daleko od binarnosti, estetske asocijacije ideja crno-belih soba za zimu su bogate i raznovrsne. Simbolizujući ravnotežu, uparivanje se takođe može koristiti za akcentovanje, privlačenje pažnje i zbunjivanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Tokom zimskih meseci, jednostavan pogled kroz prozor može pružiti bogatu inspiraciju za dvobojno ukrašavanje, od silueta bezlisnih grana do dugih senki od niskog zimskog sunca.

Za dramatičan izgled, koristite visok kontrast sa čistom crnom i belom. Alternativno, za mekši izgled monohromatskog, nanesite slojeve bezbroj sivih boja. Bez obzira na vaš temperament, obe opcije su odlična osnova za šareni nameštaj i kolekcionarske predmete.

Članak se nastavlja posle reklama

Najlepše zimske boje za dekoraciju: Zlatna

Zlatna je divan način da dodate topli dodir svom domu za zimu. Koristite ovu sjajnu nijansu da kreirate prostorije koje odišu luksuzom, za razliku od bilo koje druge boje.

Od suptilnih zlatnih detalja do potpuno zlatnih zidova i plafona, ukrašavanje zlatom donosi sjaj i suptilan sjaj svakoj površini koju dodirne. Zajedno sa svojim kvalitetima koji poboljšavaju raspoloženje, zlatna je veoma raznovrsna boja koja se može upariti sa mnogim drugim nijansama kako bi dom izgledao skupo i bogato.

Članak se nastavlja posle reklama

Slično oker nijansi, zlatna takođe čini divnu akcentnu boju. Izuzetno raznoliko ukrašavanje zlatnom može se koristiti za stvaranje prostora koji stimuliše i daje energiju, zabavni ili formalni, do udoban i gostoljubiv.

Tamnoplava

Korišćena u dekoraciji vekovima, mirna tamnoplava je trajno popularna i kombinuje se sa mnogim nijansama za veličanstveno različite rezultate.

Članak se nastavlja posle reklama

Dubina pigmenta tamnije plave boje znači da nude emocionalni sadržaj koji može biti negujući ili umirujući kao i svaka plava, posebno kada dekorišete sobu od poda do plafona u tamnoj, baršunasto-plavoj boji. Za neke vlasnike kuća, ideja o tamnim bojama mogla bi se osećati predosećajno, ali za druge, to je tamna „noć“ nijanse koja nudi spokoj u šemi zimske sobe.

Ne ostavljajte nijednu površinu netaknutom, farbajte lamperije, ograde kamina, dekorativne predmete i vrata u istoj boji za atmosferu raspoloženja.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

in4mal/GettyImagesPlus