Kako jednostavno postići izgled luksuzne spavaće sobe?

by | November 4, 2023
Kako jednostavno postići izgled luksuzne spavaće sobe

Uz ove male trikove možete elegantno podići utisak i osećaj u vašem ličnom prostoru. Pogledajte koje elemente imaju luksuzne spavaće sobe.

Kako jednostavno postići izgled luksuzne spavaće sobe?

Šema boja

Bez obzira da li se odlučite za minimalističku, smelu ili neutralnu paletu boja, tonovi koji ispunjavaju prostoriju radošću i komforom učiniće da spavaća soba izgleda još privlačnije i luksuznije.

Prvi utisak pri ulasku u spavaću sobu definitivno privlači boja na zidovima. Luksuzne spavaća sobe obično zahtevaju mirne, neutralne i meke tonove. Nijanse zalaska sunca su takođe predivan način da prostoriji dodate dašak otmernosti i izazovete osećaj kao da ste na odmoru tokom cele godine.

Pored toga, boje nega zaista oduzimaju dah i uvek su ispunjene toplinom i udobnošću. Od rumenoroze do zemljanoroze, ne možete pogrešiti.

Tapete za spavaću sobu

Za vizuelni interes tapete u spavaćoj sobi unose u prostor jedinstveni karakter i mogu biti odličan način da unesete novi život. Bilo da se odlučite za tradicionalniji uzorak ili mural, nemojte se ustručavati da unesete boju i šaru u prostor. Ne samo da će “ručno nacrtane”, detaljne tapete dati prostoru jedinstven, elegantan i luksuzan osećaj koji će vam uvek podići raspoloženje.

Maksimalističke tapete su poput umetičke slike – izazivaju divljenje i doprinose energiji u prostoru. Najveće zadovoljstvo je to što ih više gledate, više ćete videti.

Za jednostavno uređenje, koristite tapete u jednom delu spavaće sobe sobe, kao što je iza kreveta ili na plafonu.

Slojevito osvetljenje

Slojevita šema osvetljenja ne znači samo da imate više svetlosti u prostoriji, već može da znači i uključivanje luksuzne kombinacije različitih dizajna.

Osvetljenje je nakit za dom. Izgled prostora može se odmah podići na viši nivo pomoću rasvete koju odaberete, postajući prepoznatljiv deo sobe. Predivan veliki luster, na primer, može dodati divnu dramu i eleganciju svakom prostoru. Osim toga, možete dodati vizuelni interes prostoru uz neobično osvetljenje na noćnom stočiću.

Posteljina za luksuzne spavaće sobe

Krevet je obično fokusna tačka spavaće sobe, tako da ćete želeti da vaša posteljina izgleda luksuzno – sa plišanim dekorativnim jastucima, prelepim uzglavljem i jednim ili dva velika jastuka koji povezuju sobu. Oštre bele platnene posteljine učiniće da se osećate kao da ste na beskrajnom odmoru. Dodajte dozu boje i teksture uz smele tonove jastučnica i ne plašite se šara.

Tapacirana uzglavlja i okviri za krevete su klasika u spavaćoj sobi, ali odabir materijala sa posebnom teksturom kao što je moher ili somot sa visokim vlaknom može stvoriti instant luksuzni ambijent.


Miljana Momirović

hikesterson/GettyImagesPlus