Minimalističko nameštanje kreveta u spavaćoj sobi

by | November 25, 2023
Minimalističko nameštanje kreveta u spavaćoj sobi

Za stvaranje prijatnog okruženja u spavaćoj sobi, minimalističko nameštanje kreveta može biti ključno. Otkrivamo kako to rade minimalisti – korak po korak.

Minimalističko nameštanje kreveta u spavaćoj sobi

Minimalističko nameštanje kreveta podstiče fokus na druge elemente u spavaćoj sobi pored kreveta, osigurava da prostor ostane koherentno minimalistički i promoviše mirno i spokojno okruženje za spavanje.

Šta je minimalističko nameštanje kreveta?

Ovaj stil karakteriše uredno presavijena posteljina, često u prirodnim, prigušenim tonovima i nedostatak prekomernih dekorativnih elemenata. Krevet bi trebalo da bude namešten tako da bude funkcionalan, izbegavajući nepotrebne slojeve ili ukrase.

Članak se nastavlja posle reklama

Smanjivanjem nereda i fokusiranjem na osnovne elemente, minimalističko nameštanje kreveta može pomoći u smanjenju nivoa stresa i anksioznosti, što dovodi do boljeg kvaliteta sna i ukupnog mentalnog zdravlja.

Ovaj minimalistički pristup ne samo da stvara vizuelno privlačan prostor, već i pruža mirno i spokojno okruženje za spavanje.

Kvalitetna posetljina

Investirajte u visokokvalitetnu posteljinu napravljenu od prirodnih vlakana, osiguravajući da odaberete materijale koji nude udobnost i izdržljivost, poboljšavajući ukupnu estetiku i osećaj.

Članak se nastavlja posle reklama

Boja posteljine

Paleta boja u minimalističkom nameštaju kreveta se odnosi na spokoj. Igrajte na neutralne, zemljane tonove koji izazivaju smirenost i mir.

Fascinantno je kako korišćenje neobojenih ili prirodno obojenih tkanina može da minimizira naš uticaj na životnu sredinu i poboljša autentičnost izgleda kreveta.

Članak se nastavlja posle reklama

Minimalistički krevet nije ekstravagancija. Umesto toga, odlučite se za jednostavne, čiste linije, čvrste boje ili veoma suptilne šare koji odražavaju život fokusiran više na suštinu nego na izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Slojevitost

Minimalističko kreveta podstiče slojeve kako za estetsku privlačnost tako i za praktičnu toplinu.

Prihvatite jednostavnost u slojevima kada koristite ovu tehniku pravljenja kreveta tako što ćete koristiti uklopljenu čaršavu, ravnu posteljinu koja je uredno uvučena u dušek i jedno lagano ćebe ili pokrivač. Nemojte koristiti preterane slojeve ili preteške pokrivače.

Članak se nastavlja posle reklama

Zagladite posteljinu

Verovatno najvažniji aspekt minimalističkog nameštanja kreveta je uvlačenje čaršava ispod dušeka kako bi se obezbedila glatka površina bez nabora.

Gurnite višak tkanine ravnog čaršava čvrsto ispod dušeka, stvarajući oštar ugao od 45 stepeni u uglu. Ovo ne samo da postiže čist, oštar izgled, već i drži posteljinu na mestu.

Članak se nastavlja posle reklama

Postavljanje jastuka

Umesto da zatrpavate svoj krevet nizom jastuka i dekorativnih jastučića, dizajnirajte svoj krevet minimalnim rasporedom od dva ili četiri dobro napuhana jastuka sa jednostavnim jastučnicama koje dopunjuju posteljinu.

Minimalistički detalji

Prihvatite minimalne dekorativne akcente, kao što je pažljivo odabrano ćebe presavijeno u podnožju kreveta, lampa ili jedan komad zidne umetnosti iznad uzglavlja.

Izbegavajte prenatrpanost prostora za krevet nepotrebnim elementima, kao što su predmeti koji zatrpaju vaš noćni ormarić i utiču na vaš san.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

Victoriia Kovalchuk/GettyImagesPlus