Ovako ćete dizajnirati kafe kutak u francuskom stilu

by | January 23, 2024
Ovako ćete dizajnirati kafe kutak u francuskom stilu

Parižani izuzuetno cene vreme za kafu, zbog čega kafe kutak postaje jedan od trendova u 2024. godini. Pogledajte kako da ponovite francuski šarm.

Ovako ćete dizajnirati kafe kutak u francuskom stilu

Na društvenim mrežama sve je popularniji Cafecore trend inspirisan malim ali udobnim prostorom za ispijanje kafe, poput onih koji se viđaju u francuskim kafićima. Jutarnji ili popodnevni ritual već je sam po sebi poseban ali dodajte tome i specijalan kafe kutak za bolje raspoloženje i maksimalno ugađanje sebi u 2024. godini.

U nastavku pogledajte kako da dizajnirate kafe kutak u francuskom stilu.

Najbolji položaj za kafe kutak

Kada tražite najbolji položaj ili ugao koji ćete pretvoriti u kafe kutak, postoji nekoliko ključnih elemenata koje bi trebalo razmotriti.

Prva stvar je pronalaženje prostora sa dobrim izvorom prirodne svetlosti, kao ispod porozora, ako je moguće. Obično je savršeno mesto u uglu kuhinje, a ukoliko želite, uvek možete dodati i zavese za malo intimnosti.

Međutim, kafe kutak ne mora biti rezervisan samo za kuhinju. Možete jednako neprimetno urediti prostor u svojoj trpezariji ili čak dnevnoj sobi ako želite da se opustite uz dobru knjigu i topli napitak.

Trpezarija u kafe stilu

Jednom kada pronađete najboji položaj za kafe kutak, vreme je da unesete i nameštaj. Izaberite bistro sto i nekoliko udobnih stolica u francuskom stilu da biste stvorili ambijent kafića. Mali, idealno okrugli trpezarijski sto bilo koje vrste je ključ za udoban mali kafe kutak. Napravite dovoljno mesta za 2-4 osobe ili, ako želite, samo za vas.

Neodovoljno iskorišćeni uglovi u prostoru pružaju mogućnost da upotrebite svaki centimetar na ovaj način. Jednostavno prilagodite kafe kutak svojim slobodnim dimenzijama.

Udobna kafe klupa

Drugi pristup je, naravno, postavljanje klupe koja postaje nevrovatno popularna.

Prilagođeni kutak sa klupom može biti ekonomičniji po pitanju prostora od trpezarijskog stola i stolica. Klupe za sedenje mogu da se ugrade da bi se stvorila konfiguracija u obliku slova L, sa prostorom za odlaganje i mekim naslonom. Možete dodati nekoliko stolica da biste upotpunili francusku postavku, ukoliko imate prostora.

Uzmite u obzir i sve elemente koji mogu pomoći da provedete još malo vremena ovde: veliki mekani jastuci, pokrivač ili ćebe, osvetljenje, a možda čak i tabure na koji možete podići noge.

Francuski detalji

Cilj je da vaše vreme za kafu pretvorite u ritual koji je samo za vas, tako da nema strogih pravila osim jednog: učinite to prostorom koji u potpunosti predstavlja vaš karakter.

Kada stilizujete kutak za kafu, uključivanje vintidž dodataka kao što su šolje, posuđe, osvetljenje i umetnost stvara privlačan ugao pun šarma i ličnosti. Da bi se omekšao prostor za sedenje, upotreba pamučnih i lanenih tkanina stvara teksturalni efekat koji je udoban i vizuelno zanimljiv.

Kafe kutak je još prijatniji sa teksturiranim jastucima, mekanim tepisima i mekim, toplim drvenim površinama. Da biste imitirali svoj omiljeni kafić, koristite meko, kitnjasto osvetljenje i razmislite o dodavanju nekoliko biljaka u male saksije kako biste uneli prirodnu, svežu atmosferu u vreme kafe.

 


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus