Wabi-sabi ali na francuski način – trend u enterijeru 2024.

by | January 22, 2024
Wabi-sabi ali na francuski način

U 2024. godini, francuski stil dobija minimalističke naznake, posebno u kombinaciji sa popularnim wabi-sabi dizajnom. Pogledajte ovaj trend.

Wabi-sabi ali na francuski način – trend u enterijeru 2024.

Početkom 2024. godine, jedan od najpopularnijih trendova u enterijeru 2024. godini: francuski stil i wabi-sabi. Dok francuski dizajn karakteriše više boja i tradicionalnih uzoraka, a wabi-sabi je potcenjeniji, manje savršen i prirodan stil.

Na Instagramu, dizajnerka enterijera iz Njujorka Kathy Kuo primetila je efikasnost kombinovanja ovih stilova dizajna. Razgovarali smo sa njom da bismo saznali više o ovom neočekivanom trendu na koji bi trebalo obratiti pažnju 2024. godine.

Wabi-sabi i francuski stil

Francuski stil i wabi-sabi su spoj u nebu dizajna jer oba stila koriste prelepu nesavršenost kao snagu”, kaže Kathy. “Francuska tradicija izgrađena je korišćenjem i dekoracijom uz pomoć antikviteta i blago istrošenog blaga, a shodno tome, wabi-sabi estetika u potpunosti slavi savršenu nesavršenost u načinu na koji se pojavljuje u prirodi. Ova dva stila se divno dopunjuju u načinu na koji ističu jedinstvene detalje, tradiciju i organsku lepotu.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kathy Kuo Home (@kathykuohome)

U 2024. godini, jedna sveobuhvatna tema u svetu dizajna enterijera je fokus na stvaranju domova koji se osećaju živo i opušteno. Stoga ne čudi da se stilovi dizajna enterijera kao što su francuski i wabi-sabi stil udružuju, naglašavajući važnost opuštenog i udobnog načina uređenja domova.

Kako postići ovaj trend u enterijeru?

Dizajnerka enterijera Kathy Kuo objašnjava da je ovaj trend u enterijeru 2024. godine usmeren na prihvatanje dekoracije neutralnim, uparivanje organskih oblika sa rustičnim detaljima.

“Evo kako da unesete najuzbudljivije neutralne tonove u svoj prostor, prihvatajući suštinu wabi-sabi stila i moderne francuske estetike. Zamislite okruženje u kome se elegantne obline susreću sa rustičnim teksturama, poput neobične drvene stolice uparene pored zanatske pletene korpe. Ove godine vidimo pomak ka minimalističkim detaljima, koji su lepo upareni sa zakrivljenim nameštajem i osvetljenjem.”

Ključ za postizanje ovakvog enterijera je da se poboljšaju originalni detalji prostora, obuhvatajući obilje prirodnih materijala kao što je drvo, kao i zakrivljeni nameštaj, a ne nešto previše oštro. Dodajte dodir tradicije kroz rustične šare i stvorićete prostor koji balansira ova dva stila.

Miljana Momirović

Vasyl Cheipesh/GettyImagesPlus