Kako najbolje srediti jednosoban stan: Korisni trikovi

by | March 15, 2024
Kako najbolje srediti jednosoban stan: Korisni trikovi

U modernom svetu, jednosobni stanovi postaju sve popularniji izbor među pojedincima, parovima ili čak malim porodicama.

Jednosoban stan: Saveti za kompaktno opremanje

Njihova kompaktna veličina i praktičnost pružaju idealnu platformu za udoban i funkcionalan životni prostor. Opremanje jednosobnog stana predstavlja izazov koji zahteva kreativnost, pametno planiranje i efikasno korišćenje svakog kvadratnog metra. Ovaj proces nije samo stvar estetike, već i harmonizacije između praktičnih potreba i ličnog stila.

Iskoristite ogledala

Postavite ogledala na zidove ili vrata pod različitim uglom kako biste reflektovali svetlost u prostoriji, stvarajući iluziju većeg prostora. Ovo posebno dobro funkcioniše uz velike prozore u dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi koji propuštaju prirodnu svetlost tokom dana. Dodatna prednost ogledala je što mogu pomoći u reflektovanju zvuka, smanjujući odjeke u prostorijama koje nemaju akustične tretmane, poput zvučne izolacije ili tapeta na zidovima.

Mali kafe-stočići 

Stolovi za kafu sa fiokama pružaju prostor za časopise, knjige, daljinske upravljače i druge stvari. Takođe dolaze u raznim stilovima, pa ćete moći pronaći onaj koji se dobro uklapa u vašu dekoraciju.

Zidni ormarići i police

Zidni ormarići su još jedna opcija za stvaranje više prostora za skladištenje u vašem domu, a da pritom ne zauzimaju previše mesta na podu ili stolu. Zidni ormarić se može postaviti na bilo koji zid stana i može držati sve, od posuđa do sredstava za čišćenje i kuhinjskih aparata.

Ormarići i police su idealni za skladištenje stvari u malom stanu. Mogu biti postavljeni na zid ili samostalno stojeći, dolaze u različitim veličinama i oblicima, tako da možete izabrati onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Nameštaj koji se lako prilagođava

Na primer, izaberite kauč na razvlačenje umesto dva odvojena komada nameštaja kako biste ga koristili kao krevet kada vam dođu gosti, a kao sedište tokom dana. Takođe, možete izabrati trpezarijski sto koji se pretvara u drugi komad sedišta po potrebi.

Jednostavna dekoracija za jednosoban stan

Previše dodataka može učiniti čak i mali prostor pretrpanim. Stoga, zadržite minimalistički pristup koristeći samo ono što je potrebno i dodajte lične dodire poput slika i biljaka kako biste osvežili prostor. Takođe, isprobajte različite kombinacije boja koje se ne sudaraju ili ne dominiraju postojećem bojom prostora.

 

 

 


Borjana Božić

in4mal/gettyimages

Tags: