Nova IKEA kolekcija slavi proleće svojim enrgičnim bojama

by | March 14, 2024
Nova IKEA kolekcija slavi proleće svojim enrgičnim bojama

Proizvod saradnje sa dizajnerskim dvojcem Raw Color, nova IKEA kolekcija istražuje vezu između boje i njenog emocionalnog uticaja u domu. Ovo su mali, osvežavajući komadi nameštaja i predmeta koji inspirišu da se nauči kako koristiti boje u enterijeru.

Nova IKEA kolekcija: Kolaboracija sa najlepšim bojama

Bojenje svakodnevnice sa inventivnošću i dobrom energijom, to je predlog nove kolekcije švedskog giganta koji dolazi u pravom trenutku sa dolaskom dugo očekivanog proleća. Tokom svog događaja IKEA +, prvog multidisciplinarnog događaja koji se održavao tokom Nedelje mode u Parizu, brend je otkrio ovu kolekciju sa paletom boja koja je posebno vesela i pažljivo osmišljena.

Nova IKEA kolekcija TESAMMANS idealna kolekcija za doček proleća

Ova nova serija predmeta, nazvana TESAMMANS, lako se uklapa u svaki dom i rezultat je saradnje sa dizajnerskim dvojcem Raw Color. Ovaj studio sa sedištem u Ajndhovenu, vođen od strane Danijere ter Haar i Kristofa Bracha, poznat je po veštini rukovanja bojama u kreativnim oblastima poput grafičkog dizajna, fotografije i dizajna.

Dvojac vešto koristi nijanse, dozira ih, spaja ih sa živim i eksperimentalnim okom kako bi postigao vizuelnu harmoniju koja privlači pažnju i izaziva emocije. “Uvek tražimo boje koje se međusobno ističu. To je kao recept, morate pronaći pravu ravnotežu da bi objekat zablistao!” objašnjava Kristof Brach iz Raw Color-a. Zbog ove delikatne i energične kontrole odabrane palete boja, koju prati hipnotički motivi, švedski gigant se upustio u saradnju sa ovim kreativnim dvojcem.

Energična paleta boja sa osmišljenim dizajnom

Spajanjem gotovo terapeutske vizije boja koje dodaju svakodnevnim dekorima Raw Color-a sa neprolaznim iskustvom IKEA u dekoraciji i nameštaju, TESAMMANS demonstrira sposobnost eklektične palete boja da transformiše enterijere, obnovi prostore za život kao i želje i pojača energiju.

Uspela kombinacija živih nijansi, poput narandžaste ili senfa, i pastelnih tonova, kao što su nežno plava ili blago ljubičasta, nameštaj i dekorativni predmeti koje su osmislili Raw i IKEA pružaju pravu lekciju o bojama. Od plave staklene čaše do lampe sa višestrukim narandžastim abadžurima, pa sve do mnoštva grafičkih i šarenih tekstila, predmeti za svakodnevnu upotrebu postavljaju ton za unutrašnjost koja odiše pozitivnom energijom.

Osim lepeza upečatljivih boja, kolekcija posebno se ističe hrabrim oblicima nekih od ovih komada. Ovoj originalnosti doprinosi materijal koji se vraća u modu: čelik. Nemoguće je ne primetiti jak dekorativni potencijal – i apsolutnu praktičnost – dodatak stolu sa odlaganjem iza njegovih talasastih terakota fasada ili čeličnom pokretnom ormariću koji kombinuje živahne nijanse i praktične police!

 


Borjana Božić

pexels