Jednosoban stan od 45m2 – prava porodična vintidž bombona

by | December 3, 2023
Jednosoban stan od 45m2 u vintidž stilu

Ovaj porodičan jednosoban stan od 45m2 zaljubiće vas u sebe svojim vintidž elementima. Upotpunjen karakterom i toplim bojama prosto odiše stilom.

Jednosoban stan od 45m2 – prava porodična vintidž bombona

“Živim u Njujorku već 25 godina i bio sam u 12 različitih stanova u isto toliko kvartova i nikada se nisam osećao kao kod kuće nego u ovom jednosobnom stanu u Brooklyn Heights”, kaže vlasnik Jason Saft.

Dok je Brooklyn Heights zadivljujuće naselje pogodno za porodicu (savršeno za Saft njegovu šestogodišnju ćerku Lioru i bostonskog terijera, Stanley), verovatno su dragoceni komadi nameštaja ono što ovaj jednosoban stan od 45m2 čini tako posebnim.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada je Saft prvi put ušao u zgradu, originalni detalji, za koje tvrdi da se „retko ikada vide“, bili su vidljivo prikazani već u hodniku. Umesto da ide liftom, želeo je da ceni karakteristike i popeo se stepenicama. „Dok sam stigao do sprata, već sam se emotivno obavezao da kupim stan pre nego što sam kročio unutra“, piše Saft.

Međutim, kada je Saft otvorio vrata svog budućeg stana, priznao je da je to bila prava „olupina“. Ono što je mislio da su mrlje na originalnim podovima od tvrdog drveta pokazalo se kao debeo sloj prašine.

Članak se nastavlja posle reklama

Otkako se uselio, vratio je dom u prvobitni prestiž bez potpunog renoviranja. Pogledajte kako izgleda ova vintidž bombona.

Predsoblje

Već sa ulaznih vrata otkriva se neverovatan prostor koji na će na prvi pogled, bez sumnje, zadiviti sve ljubitelje vintidž stila. Reljefni detalji na vratima i štoku vrata sa zlatnim metalnim detaljima i kvakom doprinose čitavoj atmosferi.

Članak se nastavlja posle reklama

Kupatilo

Odmah levo do ulaznih vrata nalazi se ulaz u vintidž kupatilo sa retro elementima.

Članak se nastavlja posle reklama

Dnevna zona

Vraćamo se na prostor za odmaranje koji kao da je smešten u centru Pariza, odiše komadima nameštaja sa karakerom, dok dekorativni predmeti pričaju istoriju. Sve je u toploj šemi boja, zbog čega čitav prostor izgleda tako prijatno i šarmantno.

Članak se nastavlja posle reklama

Jednosoban stan od 45m2: Kuhinja

Ova kuhinja je pravi dokaz da taman enterijer zaista odiše luksuzom i otmenošću. Ova bela linarna kuhinja u besprekornom je kontrastu sa crnim zidovima, dok zlatni kitnjasti luster, ručice za kuhinju i dekorativni predmeti doprinose sofisticiranosti ambijenta.

Članak se nastavlja posle reklama

Trepezarija

Sa druge strane ulaznih vrata (naspram vrata kupatila) nalazi se i mali trpezarijski prostor opremljen mermernim stolom i udobnom klupom koja je postavljena uz zid. Veliko ogledalo čini da ovaj jednosoban stan od 45m2 deluje vizuelno veće!

Članak se nastavlja posle reklama

Spavaća soba

Iza zida koji je u stvari polu-pregrada nalazi se veliki bračni krevet namešten u potpuno minimalističkom stilu.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

rilueda/GettyImagesPlus