Mali tradicionalni stan od 26m2 – može li lepše od ovoga?

by | December 16, 2023
Mali tradicionalni stan od 26m2

Iako ima 26m2, ovaj mali tradicionalni stan prava je vintidž bombona. Zahvaljujući pametnom rasporedu, garsonjera ima i poseban krevet za spavanje.

Mali tradicionalni stan od 26m2

Kada je kupio ovaj stan u Hong Kongu, Cris Batula objašnjava da je bilo više zidova. Jedan od njegovih prvih ciljeva je da eliminiše neke od njih kako bi prostor delovao veće i svetlije. Takođe je želeo da unese mnogo drvenih elemenata i prirodnih materijala za stavranje toplijeg i mekanog ambijenta.

“Nakon godinu dana, konačno smo završili sve faze projektovanja, od finalizacije dizajna svih šema koje smo napravili, do završetka 3D i crteža, pronalaženja izvođača, radionice i odabira materijala do izgradnje”, piše Cris.

Dizajnirao ga je baš po svom ukusu koji je maksimalistički i obgrljen tradicionalnim stilom.

“Odmah sam počeo kupovinom originalnih komada nameštaja i dekorativnih predmeta. Trebalo mi je samo nekoliko nedelja da naručim, kupim i razmestim nameštaj koji sam dodao u prostor. Odštampao sam sopstvene fotografije i dodao mnogo biljaka da prostor učinim što življim sa ličnim pečatom.”

Pogledajte kako izgleda ovaj mali tradicionalni stan sa šarmom.

Dnevna soba sa krevetom

Sa ulaznih vrata ući ćete u ovu tradicionalnu oazu u kojoj svaki detalj poželite da pogledate dva puta. Sa desne strane od ulaza nalazi se kuhinja otvorenog koncepta, dok se ostatak prostora otvara ka toploj dnevnoj sobi. Kožna sofa i drveni komadi nameštaja dodatno pojačvaju vintidž atmosferu, dok starinski tepih zonira prostor za opuštanje.

Okružen knjigama i velikim prozračnim prozorima, u zadnjem uglu ove garsonjere nalazi se veliki krevet minimalistički namešten.

Radni prostor

U ovoj garsonjeri nalazi se i udoban radni prostor koji se ponaša i kao trpezarija. Iznad improvizovanog radnog/trpezarijskog stola koji je u stvari polica, postavljena je fotografija koja privlači pažnju. Dve udobne stolice koje stoje pod policom mogu se jednostavno privući u slučaju da Chris očekuje goste.

Mali tradicionalni stan: Kuhinja

Na kraju, kuhinja otvorenog koncepta zapravo ima mnogo više prostora nego što deluje da bi stalo u 26m2, koliko ima ovaj stan. Veliki frižider i prostrana kuhinjska radna ploča obezbeđuju da svaki obrok Chris priprema sa uživanjem u komfornom ambijentu.

 

Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus