Uređenje garsonjere za vizuelno veći prostor

by | October 5, 2023
Uređenje garsonjere

Kada su u pitanju mali stanovi i uređenje garsonjere, postoje izazovi ali uz pametna rešenja možete kreirati zasebne zone i zadržati privatnost, a da sve deluje vizuelno prostranije.

Uređenje garsonjere za vizuelno veći prostor

“Lebdeća” slika

Dizajner enterijera učinio je da se njegova spavaća zona oseća odvojeno od ostatka ovog malog stana tako što je okačio zavesu od poda do plafona, a zatim okačio “lebdeću” sliku kako bi je još više vizuelno razdvojio. „Mrzim da vidim krevet sa ulaznih vrata, pa sam dodao zavesu da podelim taj prostor. Kada ga zatvorite, iskreno se osećate kao da ste u pariskom hotelu“, kaže za vlasnik ovog doma.

Rešenje za mali stan od 25m2 sa spavaćom sobom

Veliki komadi nameštaja

Ako volite da kupujete antikvitete i ne možete da podnesete pomisao da sakrijete svoje kolekcionarske predmete – nemojte! Ovaj vintidž stan prikazuje šarm uređenja garsonjere čak i kada nemate dovoljno mesta. Problem možete rešiti uz postavljanje manjeg broja velikih komada nameštaja koji mogu da prime sve vaše dragocenosti.

Sagledajte mogućnosti

Razmislite o zabavnim načinima da unesete dodatna mesta za sedenje koja ne zauzimaju prostor. Ovaj eklektičan kutak je spas za svakoga ko voli da ugosti veliki broj gostiju. Dve male stolice služe kao stočići za kafu, jastuci postavljeni na drvenu konstrukciju služe kao improvizovana sofa, a ljuljaška visi sa niskog plafona.

Podignite krevet

Podignite svoje snove u nove visine sa ležaljkom kao što je ova koja je prikačena za zid. Osim što štedi prostor na podu i pruža osećaj većeg prostora, dodaje i razigrani element.

Uređenje garsonjere: Tekstura

Dajte svom stanu veličanstven osećaj sa upečatljivim teksturama za zidu i podu. Ovaj mural stvara osećaj ekspanzivnosti. Mali komadi nameštaja, kao što su sofa i jednostavan bočni sto u ovom prostoru, zadržava fokus tamo gde mu je mesto, bez renoviranja.

Staklena sobna pregrada

Ili ako je samo jedan deo sobe sa prozorima (a privatnost nije problem), pokušajte sa staklenim panelima. Ovakvo uređenje garsonjere vizuelno će razdvojiti prostorije, dok zadržavaprozračnost i prirodno osvetljenje u obe zasebne zone.

Budite domišljati

Koristite delimičnu sobnu pregradu da biste imali malo privatnosti prilikom presvlačenja ili kreiranje ličnog prostora za opuštanje tokom dana.


Miljana Momirović

vicnt/GettyImagesPlus