Uzbudljiva najava: Dunn Edwards otkriva boju 2024. godine

by | October 5, 2023
Uzbudljiva najava: Dunn-Edwards otkriva boju 2024. godine

Kompanija za boje sa sedištem u Kaliforniji, Dunn Edwards Corporation, danas je otkrila boju godine za 2024.

Dunn Edwards otkriva boju koja će obeležiti 2024. godinu

Mirna i suptilna nijansa plave, pod nazivom “Skipping Stones”, pažljivo je osmišljena kako bi stvorila mirnu i obnovljenu atmosferu u domu kroz ovaj trend boja.

Uzimajući u obzir mnoge globalne uticaje – od tehnologije do mode – stručnjaci za boje u Dunn-Edwardsu stvorili su ovu novu nijansu kako bi odgovorili na rastuću želju za sporijim načinom života, stvarajući boju koja deluje umirujuće i optimistično u domu. “Skipping Stones” je podsticajna varijanta plave s podtonovima zelene i sive, a inspiracija dolazi iz prirode, odražavajući energizirajući kvalitet okeana.

Članak se nastavlja posle reklama

“‘Skipping Stones’ deluje kao san na javi i može dodati osećaj misterije i promišljenosti svakom prostoru”, objašnjava DeMing Carpenter, stručnjak za boje u Dunn-Edwardsu. Nova nijansa signalizira odstupanje od hrabrijih i živopisnijih boja, umesto toga promovišući blaži pristup bojama, kako Carpenter dalje objašnjava: “To je deo povratka plave boje i predstavlja prelazak od smelih, toplih tonova boja koji su stekli popularnost tokom poslednjih nekoliko godina. Ova plava boja je bezvremena i svestrana, sveža i mirna.”

Da bi ovu novu obnovljenu i umirujuću nijansu plave doveli do života, Dunn-Edwards je najavio i partnerstvo sa umetnicom iz San Dijega, Sarah Stieber, gde je boja prevedena u unikatni nakit koji se može kupiti ovde.

Članak se nastavlja posle reklama

“Naša zajednička opsesija umetnošću i dizajnom učinila je da surađivanje na ovom projektu bude potpuno pozitivno!” objašnjava Stieber. “Ovi minđuši slave ‘Skipping Stones’ i simbolizuju magiju korišćenja ruku da donesete boju u ovaj svet.”

Članak se nastavlja posle reklama

Dunn Edwards palete boja za 2024. godinu

Izlazeći izvan samostalne boje za narednu godinu, Dunn-Edwards je kreirao seriju paleta boja za 2024. godinu koje grupišu četiri različita trenda boja kako bi ostvarili različita raspoloženja u stambenim i komercijalnim unutrašnjim projektima.

“Skipping Stones” je deo palete pod nazivom “New Dawn”, koja se fokusira na prigušene i zemljane boje prirode koje pomažu stvaranju refleksivnog i uravnoteženog raspoloženja u kontrastu sa brzim tempom spoljnog sveta.

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

Artjafara/gettyimages

Tags: