Kako da vaš dom izgleda kao sa Pinteresta: Vodič za svaku prostoriju

by | October 5, 2023
Kako da vaš dom izgleda kao sa Pinteresta: Vodič za svaku prostoriju

Gotovo svako ko planira da redekoriše svoj dom ili radi na uređenju enterijera sigurno ima Pinterest tablu ispunjenu inspiracijom i idejama za dom.

Kako da vaš dom izgleda kao sa Pinteresta:

Svet Pinteresta je prepun stranica sa prelepim idejama i savetima koje lako možete primeniti sami. Evo, za vas smo obavili deo posla i pronašli ove ideje koje možete implementirati u svoj dom.

Dnevna soba

Zidovi obično dobro – pa, zidaju vas, ali ako se odlučite za staklenu opciju (kao što je ovde), praktično stvarate iluziju prostora, kao i uredan koncept otvorenog prostora. Za moderniji i elegantniji pristup crnim okvirima za pregradu studija – isprobajte ovo. Roletne su svakako potrebne radi privatnosti kad je potrebno. Sviđa nam se kako su okviri naspram zatamnjenog stakla pružili intimniji izgled i prikazali enterijer bez previše truda. Kada vam je potrebna više privatnosti, jednostavno spustite roletne po potrebi.

Hodnik

Klupa za sedenje na ulazu je funkcionalna ideja koju možete usvojiti. Ovde, na slici, služi kao mesto gde možete obuti cipele pre izlaska, ali i kao prostor za odlaganje. Učinite ga udobnim jastucima, ali ga nemojte zagušivati svojim stvarima. Želite zadržati ovaj prostor što je više moguće čistim da bi ispunio svoju svrhu.

Kuhinja

Umesto uobičajene bele ili drvene boje, zašto ne biste eksperimentisali sa naglašenom bojom? Za razliku od uobičajenog mišljenja, tamne boje dobro funkcionišu u malim prostorima jer stvaraju osećaj dubine. Teal akcent je odličan način da mali prostor zablista sa atitudom i živopisnošću, dok “organizovani” nered daje osećaj domaćinske atmosfere koja je lična i intimna. Kuhinja ne bi trebala samo lepo izgledati; trebala bi biti i funkcionalna jer ćete tamo provoditi veći deo svog vremena.

Ova Pinterest kuhinja ima sve to – stilizovana je sa svojom prelepom kombinacijom bele i drveta, ali koncept otvorenih polica omogućava vam lako pristupanje često korišćenim stvarima, pa nema potrebe stalno otvarati i zatvarati vrata. Sve ostalo čuvajte uredno u zatvorenim kabinetima i fiokama.

Kupatilo kao sa Pinteresta

Najverovatnije ćete videti pločice i mozaik u kupatilu, ali zašto ne biste izabrali drugačiji stil sa drvetom, kao što je prikazano na ovoj slici? Sviđa nam se miks bele i svetlog drveta koji odmah daje prostoru čist pristup i udobnu privlačnost. To je minimalistički stiliranje u svojoj najboljoj formi. Apsolutno volimo old-school stil u ovom kupatilu, posebno koncept crnog okvira koji stvara jarki kontrast u potpuno belom kupatilu. Monohromatski u svom najstilizovanijem obliku, ovo je lako replicirati – jednostavno odaberite tačku fokusa ili zid i dajte mu tretman kontrasta.

Spavaća soba

Želite da vaša soba izazove udoban osećaj koji je intiman i ličan? Evo jedne ideje kako to postići: Svetla iluminacija, ovde ugrađena na naslonu za glavu koja kontrira tamnom drvetu. Ovo stvara elegantan element koji trenutno pretvara vašu sobu u enterijer nalik hotelu. Održavajte sve ostalo u istom tonu i stilu kako bi bilo koherentno impresivno. Želite li impresivniji toaletni ogledalo? Evo ideje – dajte mu luksuzni tretman holivudske dive s izvlačivim toaletnim stolom (duplira se kao prostor za odlaganje!), ogledalo i dobrom rasvetom koja je veoma korisna za nanošenje šminke. Plus, drži vaše alate dalje od prašine.

 


Borjana Božić

vicnt/gettyimages