Ova kuhinja dokazuje da su tamni kuhinjski elementi čist luksuz

by | November 17, 2023
Tamni kuhinjski elementi

Iako minimalizam u kuhinjama i dalje vlada, ovi tamni kuhinjski elementi su dokaz da otmenost ne leži samo u jarkim belim linijama. Pogledajte kako izgleda ova kuhinja.

Sve više dizajnera stvaraju kuhinje organskog izgleda, uključujući tamne i zemljane boje, prirodne materijale i kontrastne teksture.

Iako u ovoj prostoriji ima toliko dizajnerskih elemenata za inspiraciju, fascinirani smo tamnim nijansama kuhinjskih elemenata, za koje očekujemo da će postati dominantan trend u 2024. godini.

Ova kuhinja dokazuje da su tamni kuhinjski elementi čist luksuz

Tamni kuhinjski elementi blisko su povezani sa trendom povratka prirodnih materijala jer se povezuju drvetom koji se vraća u dizajn kuhinje. Tamne boje se mogu koristiti za stvaranje kontrasta sa ostatkom prostora, čineći kuhinju fokusnom tačkom doma, ali bez preterivanja.

Iako je jasno da se tamni kuhinjski elementi sve više prihvataju u dizajnu kuhinje, nije uvek lako primenitiovaj trend boja.. Razgovarali smo sa stručnjakom za boje kompanije Farrow & Ball, eksperom Patrick O’Donnell.

„Tamni kuhinjski ormarići su sada svuda,“ počinje on. „Uparite tamni element sa nežno nijansiranom sivo-belom za svetlosni reljef na vašim zidovima i trpezarijskom stolu.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amber Lewis (@amberinteriors)

„Skoro crnog izgleda, izgledaće divno u rustičnim i urbanim okruženjima, posebno u klasičnoj kuhinji. Za moderniju estetiku, uparite je sa čistom belom bojom na vašim zidovima.”

Sa kojim bojama se kombinuju tamni kuhinjski elementi?

Još jedno sjajno uparivanje su boja patlidžana na kuhinjskim elementima sa dimljenim nijansama izbledele ruže na zidovima i plafonu. Dok se na prvi pogled čini da ove boje deluju kontradiktorno jedna drugoj, one dele crvene podtonove koji ih čine da se igraju zajedno na savremen i svež način.

“Korišćenje crne boje na donjim kuhinjskim elementima pomaže da se prostor uzemlji, dok farbanje zidova i plafona u bledorozu boju stvara percepciju veće visine jer nema oštrog kontrasta na mestu gde se zid spaja sa plafonom.

Ako ste inspirisani ovim trendom, dobra vest je da će se nastaviti u 2024. i da se očekuje neverovatna popularnost tamnih kuhinjskih elemenata jer čine prostor privlačnim i stilskim.

Miljana Momirović

Joe Hendrickson/GettyImagesPlus