Kako vizuelno povećati prostor u malom kupatilu: 7 saveta

by | November 17, 2023
Kako vizuelno povećati prostor u malom kupatilu: 7 saveta

Osvetljenje i boje u kupatilu igraju ključnu ulogu u stvaranju osećaja prostranosti. Kada je reč o bojama, najvažnije je odabrati one koje reflektuju svetlost i stvaraju iluziju većeg prostora.

Veći prostor u malom kupatilu: Jednostavni saveti

Neprevaziđena bela boja

Bela je bez sumnje jedna od najpopularnijih boja kada je u pitanju proširivanje prostora. Ona ne samo da reflektuje svetlost već i stvara osećaj čistoće i svežine. Bela može biti osnovna boja zidova, pločica ili ormarića, pružajući prostoru svetao i prozračan izgled.

Svetle nijanse plave

Svetle nijanse plave takođe su odličan izbor. Plava ima umirujući efekat i može stvoriti miran ambijent. Kombinacija bele i svetlo plave boje može delovati veoma osvežavajuće, posebno u prostoru gde želimo osećaj prozračnosti. Važno je izbegavati tamnije nijanse boja, jer one mogu učiniti da prostor izgleda manje i zagušljivo.

Mirna zelena

Svetle nijanse zelene takođe doprinose osećaju prostranosti. Pastelne nijanse zelene mogu stvoriti harmoničan i prijatan ambijent u kupatilu. Zelena boja povezana je sa prirodom i svežinom, pa će ova boja dodatno osvežiti prostor i stvoriti prijatan osećaj.

Nežne nijanse sive

Nežna siva je elegantan izbor koji može dodati sofisticiranost kupatilu. Svetle nijanse sive boje pružaju prostoru moderan i neutralan izgled. Siva se dobro kombinuje sa drugim bojama, pa je idealna za dodavanje kontrasta i interesantnih detalja u prostoru.

Zlatni i srebrni akcenti

Dodavanje zlatnih ili srebrnih akcent boja takođe može doprineti osećaju luksuza i svetlosti u kupatilu. To može biti kroz detalje poput slavina, ručki za vrata ili ogledala. Ove metalik nijanse reflektuju svetlost i dodaju sofisticiranost prostoru.

Ogledala za veći prostor u malom kupatilu

Ogledala su takođe ključna komponenta u stvaranju osećaja prostranosti. Postavljanje ogledala na određenim zidovima može stvoriti iluziju dodatnog prostora, reflektujući svetlost i stvarajući dubinu.

Osvetljenje

Važno je napomenuti da pravilno osvetljenje igra ključnu ulogu u stvaranju osećaja prostranosti. Dobar raspored izvora svetlosti, poput plafonskih svetala i zidnih svetiljki, može dodatno naglasiti prostor i stvoriti ugodnu atmosferu.

Kombinacija pravilnog osvetljenja i odabranih boja može transformisati vaše kupatilo u prostran i ugodan prostor. Slobodno eksperimentišite s nijansama i detaljima kako biste pronašli kombinaciju koja najbolje odražava vaš lični stil.

Borjana Božić

TheItern/gettyimages