Novi trendovi 2024: Obratite pažnju na novitete koje dizajneri predviđaju

by | November 17, 2023
Novi trendovi 2024: Obratite pažnju na novitete koje dizajneri predviđaju

Iako nije potrebno svake godine renovirati svoj dom, novi trendovi mogu vam pružiti inspiraciju i ideje za osvežavanje prostora.

Novi trendovi 2024: Neki se vraćaju, a neki zadržavaju

Predviđanja trendova takođe mogu biti zabavan način da shvatite kako će se prošli i sadašnji trendovi u dizajnu kuće spojiti u budućnosti, stvarajući ono što ćemo nazvati savremenim izgledom.

Predviđanja uključuju postojeće trendove, poput korišćenja toplih neutralnih boja umesto oštrih belih, koji će se nastaviti i u narednoj godini, kao i novije trendove, poput korišćenja umirujućih plavih nijansi kao primarne boje u unutrašnjosti doma.

Članak se nastavlja posle reklama

Teksture koje unose dinamiku

Kao odgovor na trendove hiperminimalizma poslednjih godina, dizajneri kuća gravitiraju ka dodavanju više teksture u dom. Jedan od najpopularnijih načina je korišćenje rebrastih detalja, bilo da je reč o kuhinjskim ostrvima, kupatilskim umivaonicima ili nameštaju u dnevnoj sobi. Čak i ako želite zadržati svoj stil minimalističkim, rebraste teksture mogu trenutno dodati više vizuelne dinamike i pomoći u donošenju više šarma prostoru nego što to mogu ravne i oštre ivice.

Bež i braon boje ostaju u trendu

Verovatno vam već nije novost da su potpuno bele i sivkaste boje unutrašnjosti izlazile iz mode. S tim u vezi, toplije neutralne boje poput bež, kremastih belih i bogatih braon nijansi preuzimaju njihovo mesto. Iako ovaj trend nije potpuno nov, očekuje se da će ostati prisutan, stvarajući mirniju i gostoljubiviju pozadinu za unutrašnjost domova.

Članak se nastavlja posle reklama

Plava boja će dominirati

Iz svih predviđanja boje godine za 2024. godinu, plava je izražena boja koju ne možemo zanemariti. Iako toplije nijanse preuzimaju prostor neutralnih boja, očekuje se da će plava igrati značajniju ulogu u paletama boja domova kako ljudi traže načine da unesu hrabrije akcente boja u svoje domove.

Članak se nastavlja posle reklama

Članak se nastavlja posle reklama

Rustične kuhinje koje odolevaju vremenu

Prema izveštaju o trendovima kuhinja u SAD-u za 2023. godinu od strane Houzz-a, mnogi vlasnici kuća traže više tradicionalnih detalja i materijala koji stvaraju vremenski trajan stil i koji mogu biti održiv izbor tokom renoviranja. Čak i u modernijim kućama, vlasnici pronalaze načine da uključe elemente koji izgledaju starije, poput cigle, glinenih pločica, rustičnih drvenih elemenata i lukova.

Članak se nastavlja posle reklama

Novi trendovi 2024: Ručno pravljeni detalji

U skladu sa trendom dodavanja više rustičnih elemenata u dom, dodaju se ručno pravljeni i prilagođeni detalji kao način dodavanja više šarma i jedinstvenosti prostoru. Stručnjaci iz Houzz-a kažu da to uključuje stvari poput ručno pravljenih pločica, prilagođenih kupatilskih umivaonika i drugih jedinstvenih elemenata.

Riblja kost – uzorak koji se vraća

Uzorci, kao i svi drugi trendovi, vraćaju se, a stručnjaci iz Houzz-a kažu da je riblja kost sledeći na listi obnavljanja. To je klasični uzorak za podove, pločice u kuhinji i kupatilu, i još mnogo toga, i može se uraditi na nove načine kako bi izgledao osveženo i moderno.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Članak se nastavlja posle reklama

 


Borjana Božić

TheItern/gettyimages

Tags: