Veliki i mali detalji koji će unaprediti vašu kuhinju i kupatilo

by | January 6, 2024
Veliki i mali detalji koji će unaprediti vašu kuhinju i kupatilo

Sve je u detaljima kada je reč o unapređenju prostora. Obratite pažnju na ove stručne poteze i primenite ih u svojoj kuhinji ili kupatilu.

Veliki i mali detalji za unapređenje kupatila i kuhinje

Izaberite uske stolice za tesan prostor

Ova prozračna kuhinja u potkrovlju ima puno stila, ali malo prostora za kretanje. Dizajner nije štedeo na dodavanju prostora za obedovanje na visini pulta. Prilagođene stolice sa plitkim otiskom rešavaju problem.

Promenite pod u kuhinji

U ovoj plavoj seoskoj kuhinji, patchwork šarenih pločica deluje kao prostirka i definiše prostor. Ne samo da unosi boju i uzorak u kuhinju, već je i lakša površina za čišćenje na mestu gde su kulinarski nesreće najverovatnije.

Kombinujte ručkice na ormarima

Da biste dodali malo više karaktera, koristite ručice na vratima i manjim fijokama, a čaše na većim fiokama.

Postavite slavine u kupatilu na umetnički pločnik

Ova slavina u kupatilu mogla je biti postavljena na zid ili na standardne pločice u obliku metro pločica. Umesto toga, dodatak ploče od mermera sa lepim siluetama nameštaja daje prostoru dizajnerski pečat.

Veliki i mali detalji: Različiti metali

Upotreba istog završnog sloja na svim armaturama, od slavina, svetiljki i okova do okvira za tuš, može izgledati očekivano. Uvođenje dva ili više metala može zaista osvežiti prostor. Dobar savet je da se pobrinite da je barem jedan metal ponovljen na više mesta, kao što je učinjeno sa crnim detaljima u ovom kupatilu.

Koristite više različitih pločica

Tri različita materijala se kombinuju kako bi napravila ovo tuš kabinu atraktivnom. Beli slojevi slični teraco dodaju vizuelnu lakoću i lepo se uklapaju sa intrikatnošću pločica na zidu, dok crni sedište čini prostor čvrstim.

Unapredite izgled sa zavesom za tuširanje

Dodavanje uzorka i teksture je logičan korak za ulepšavanje prostora. Umesto skupog staklenog tuša, obradite svoju kadu izuzetnom zavesom za tuširanje.

Postavite policu preko prozora

Postojeći prozori u kuhinji mogu izazvati niz problema. Ponekad, novi ili veći prozor može narušiti simetriju spoljašnjeg dela kuće, a ponekad promena nije u budžetu za renoviranje. Umesto toga, razmislite van okvira sa policama koje prolaze kroz prozore kako biste kuhinji dali jedinstven izgled.

 

 


Borjana Božić

hikesterson/gettyimages FollowTheFlow/gettyimages