Renoviranje potkrovlja u mali stan od 19m2

by | October 20, 2023
Renoviranje potkrovlja u mali stan od 19m2

Smešteno iznad njihove kuće, vlasnici su se odlučili na renoviranje potkrovlja u mali ali funkcionalan i šarmantan stan za goste ili iznajmljivanje.

Renoviranje potkrovlja u mali stan od 19m2

Hodnik

Čim se popnete na potkrovlje, otkrićete mali apartman ispunjen živopisnim ali mekim bojama. Iznenađujuće je koliko ova prigušena nijansa roze na zidovima i plafonima šarmira na prvi pogled. Čak su i ulazna vrata u ovoj boji. Uz pomoć ovog trika, zamagljuju se ivice zbog čega ovaj uzak i mali hodnik deluje prostranije.

Hodnik i kuhinja postaju jedno zahvaljujući ovoj pastelno roze boji koja se koristi kao zajednička nit koja se širi po zidovima, plafonu, nameštaju… Kreirano je i nevidljiv prostor za odlaganje sa bočne strane vrata kako bi se optimizovao prostor.

Kuhinja ispod kosine

Mala, ali ne manje praktična, kuhinja u obliku slova I favorizuje isključivo donje kuhinjske elemente. Zbog kosine, viseći kuhinjski ormarići nisu dolazili u obzir pa je donja polovina prostra u kuhinji maksimalno iskorišćena.

Ovde nema mesta za suvišne detalje, a niz detalja potvrđuje ovu nameru. Kuhinjska radna ploča lišena je dekoraije, a umesto visećeg osvetljenja, postavljene su plafonjere koje doprinose prefinjenoj estetici.

Kada je reč o aparatima mini kuhinja može da računa na najosnovnije stvari. Kombinovana mikrotalasna rerna, električna ploča i mali frižider sakriven u jednom od donjih kuhinjskih elemenata.

Dnevna soba

Na kraju ovoghodnika otvara se šarmantna mala dnevna soba. U renoviranoj prostoriji pastelnožuta graniči se sa bež bojom i stvara osećaj radosti bez napora. Svoj osvetljujući potencijal proteže se od zidova do plafona.

Prethodna prostorija imala je samo skroman i plitak ormar kao prostor za odlaganje.

Renoviranje potkrovlja doprinelo je da se iskoriste prednosti kosina i dodaju dva velika ormara. Ova dva komada nameštaja za skladištenje uokviruju kancelarijski prostor. Mala ali dovoljna radna ploča uživa u čarima pogleda kroz krovni prozor.

Renoviranje potkrovlja: Malo kupatilo

Bez obzira na ograničenja, ovo malo kupatilo dobilo je funkcionalnost koja mu je nedostajala. Male kvadratne pločice doprinose interesovanju u prostoru koje garantuje efekat osvetljenijeg prostora.

Iznad vrata kupatila nalazi se ekstenzija koja krije bojler.

U početku je ovo kupatilo imalo kadu koje je zauzimalo dragoceni prostor. Sada je na njeno mesto došao tuš sa istim grafičkim pločicama i mesinganim tušem.

 

 

 

Miljana Momirović

ArchiViz/GettyImagesPlus