Spavaća soba: Moderni načini da ulepšate krevet

by | January 6, 2024
Spavaća soba: Moderni načini da ulepšate krevet

Primetili smo evoluciju načina pravljenja kreveta tokom godina, od Viktorijanskih kreveta sa pretrpanim malim jastucima do opuštenih, naboranih posteljina koje odišu neformalnim šarmom.

Moderni načini da ulepšate krevet

Ovi savremeni kreveti uključuju boje i slojeve na način koji je postigljiv. Za modernu inspiraciju, prelistajte dalje.

Koristite koordinirane šare

Valjak jastuk u ovom penthausu u Saskatoonu usklađen je sa ikoničnim Kelly Wearstler Graffito tapetama, stvarajući ušuškan i skladan efekat.

Članak se nastavlja posle reklama

Istaknite naslon 

Duboko zeleni jastuk od lanenog platna odjekuje bogatim kanalnim tapaciranim naslonom za glavu. Teksturirani pokrivač i jastuk od bukle dodaju udobnu teksturu.

Članak se nastavlja posle reklama

Uvlačenje kontrastnog pokrivača čvrsto ispod dušeka daje uredan, skrojen izgled krevetu.

Članak se nastavlja posle reklama

U ovom krevetu u kući na jezeru Muskoka, prekrivač je povučen unazad kako bi se pokazao pažljivo složen skup jastuka, uključujući neke grafike, Euro jastučnice za fokus. Pokrivači poput klasičnih tačkastih će odmah postati nasleđe.

Razigrajte belu posteljinu

Klasične bele posteljine dobijaju igru sa grafičkim jastucima i dva sloja lanenih pokrivača koji su opušteno povučeni preko kraja kreveta.

Članak se nastavlja posle reklama

Povećajte teksturu

Luksuzni materijali poput jastuka od baršuna i lanenih pokrivača podižu tonalni krevet na viši nivo. U ovoj spavaćoj sobi, prirodni materijali stvaraju taktilni interes koji je dobrodošao (cvetni jastuci se slažu sa tapetama u en-suite kupatilu).

Članak se nastavlja posle reklama

Izaberite tonalnost

Kada je u pitanju stvaranje opuštajućeg, modernog kreveta, birajte neutralne boje. U ovoj spavaćoj sobi kabineta, mešavina mekih sivih nijansi je vremenski besprijekorna i umirujuća.

Moderni načini da ulepšate krevet: Složite jastuke

Ova gostinjska soba na Floridi dobija hotelski vibe stapljanjem jastuka, a rezultat je sladak, ali ne previše šećeran. Pastelne roze jastučnice i prekrivači lako se mogu menjati sezonski.

Članak se nastavlja posle reklama

Isprobajte ‘Motel Tuck’

Smeštanje posteljine sa karate pokretom ispod jastuka u sredini veka je jednostavno rešenje. U ovoj spavaćoj sobi gostinjske kuće, vlasnicima je bilo važno da njihovi gosti ne brinu o posteljini, i ništa nije jednostavnije od prebačene posteljine za čist izgled.


Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages