Pre i posle: Od obične porodične kuće do luksuzne vile

by | January 9, 2024
Pre i Posle: Od obične porodične kuće do luksuzne vile

Dobar dizajn je uravnotežen, promišljen i orijentisan ka detaljima. To je vodilja Delie Mamann, dizajnerke iz Toronta, koja je nedavno pomogla svojim klijentima, mladoj porodici od četiri člana, da pretvore svoju osnovnu kuću u luksuzni beg.

Pre i posle: Obična kuća je dobila sasvim luksuzan izgled

Kada je Delia stigla na njihovo imanje na severu Toronta, bila je to “lepa, tipična torontska kuća, ali sve je bilo zastarelo”, kaže ona. Bilo je panela na zidovima na pogrešnim mestima, sterilnih kupatila i kuhinje koja je bila zaglavljena u devedesetima. Bez pravljenja strukturalnih promena, Delia je zamislila svaki prostor sa modernim završecima, pametnim skladištenjem i mnogo cool, edgy trenutaka – uključujući dodatke u gotovo svakoj sobi u obliku tamno crnih detalja.

Predsoblje: Prvi utisak je važan

Pre: Prethodna predsoblja imala su srebrno-sivu paletu kojoj je nedostajao karakter. “Osvetljenje koje je visilo bilo je ružno, pa smo ga zamenili elegantnom ugradnom lampom kako bismo plafone učinili još višim”, kaže Delia.

Posle: Novi ulaz zrači grafikom tapeta kompanije Schumacher, ogledalom sa školjkastim obrubom, zidnim svetlima od dimljenog stakla i varijacijom šahovskih podova. “Obojili smo unutrašnjost vrata radi dodatne drame i nove porcelanske pločice na podu smo rezali vodenim mlazom kako bismo ih dizajnirali u šahovski uzorak.”

Kancelarija

Pre: Vlasnici su želeli da zanemare formalnu dnevnu sobu u korist kućnog kancelarije, ali je Delia nagovarala da zadrže prostor za oboje.

Posle: Redefinisana dnevna soba dobija novi život. Prilagođeni sto sa mermernom bazom povezan je sa kaminskim oblogom, dok visoki zarebrani ormar drži elektroniku i kućne predmete van vidokruga. Umjetnost nabavljena iz On The Wall framing-a unosi grafički udarac. “Cilj je bio dizajnirati kancelariju koja ne liči na kancelariju”, kaže Delia.

Dnevna soba pre i posle

Pre: Na suprotnom zidu, originalni uložak kamina bio je postavljen nesimetrično, pa je Delia izabrala širi mermer zaobljenog oblika i uklonila lamperiju kako bi stvorila iluziju simetrije.

Posle: Novi mermer kamina je fokalna tačka, dok originalni plafon od gipsa unosi deo kućne prošlosti. Luksuzni nameštaj nabavljen iz Arteriors Home daje preobraženoj sobi modernu i prozračnu notu. Delia je uspešno svojim klijentima pružila i kancelariju i formalnu dnevnu sobu gde mogu opušteno sedeti pored vatre i čitati. “Ovo je jedna od mojih omiljenih soba u kući”, kaže Delia.

Nova i lepša trpezarija

Pre: Uklanjanje teških lajsni i staklenih vrata prolaza omogućilo je trpezariji da diše. “Proširili smo svod i premestili ga na drugu stranu sobe radi boljeg protoka ka kuhinji”, kaže Delia.

Posle: Novi moderni svod kontrastuje sa originalnim ukrasnim lajsnama za nezaboravan trenutak. Trpezarija oduševljava arhitektonskim osvetljenjem i nežnim tapetama. Ugrađena jedinica za skladištenje čuva posuđe lako dostupnim, a matirano staklo čini bele tanjire spokojnim.

Kako do nove kuhinje?

Pre: Najveći problem za Deliu bio je kuhinja. “Kada sam prvi put ušla, moje prvo pitanje bilo je: Zašto ima toliko redova svetala? To me je izludelo.”

Posle: Nova simetrična kuhinja je upečatljiva, ali umirujuća. Delia je zamenila redove reflektora bronzanim lusterom Kelly Wearstler. Eliminacijom visećih plafona, krem ​​ormarići sežu do plafona, maksimizirajući skladištenje i visinu. “Kompozitni sinterovani kamen u svilenoj završnici izgleda kao brušeni mermer i daje kuhinji luksuzan izgled”, kaže Delia.

Spavaća soba kao oaza mira

Pre: Najveća greška koju ljudi prave u spavaćim sobama je proporcija, prema Delii. U prostranoj glavnoj spavaćoj sobi, krevet je izgledao mali i nevažan među sterilnim nameštajem i praznim zidovima.


Posle: Nova glavna spavaća soba postaje smela sa teksturama i oblicima, uključujući krevet od teget baršuna, ogromnu svetiljku od perli, šareni tapet i krivu klupu. “Ova spavaća soba sada ima ‘pogledajte me’ prisustvo”, kaže Delia.

 


Borjana Božić

Plan A Office/gettyimages