Najpopularnije boje za dnevnu sobu u 2024. godini

by | January 10, 2024
Najpopularnije boje za dnevnu sobu u 2024. godini

Za lepši izgled, ove boje za dnevnu sobu imaju veliki uticaj. Ne morate renovirati, već ih unesite kroz dekorativne predmete tu i tamo.

Najpopularnije boje za dnevnu sobu u 2024. godini

Sa početkom godine, dolazi i jaka želja za promenama u životnom prostoru. Naravno, često se ne isplati menjati nameštaj, pa čak ni farbati zidove. Ipak, dobra vest je da ove bole za dnevnu sobu dobro funkcionišu i kao dekoracija, i kao boja zidova, pa čak i nameštaja.

Pogledajte o kojim bojama je reč.

Plava dnevna soba

Brendovi uključujući Shervin-Villiams, Benjamin Moore i Valspar izabrali su nijanse plave kao svoja predviđanja za najveći trend boja u 2024. godini. To znači da se sa sigurnošću može reći da nećete pogrešiti ukoliko u dnevni boravak unesete malo plave boje. Konkretno, potražite meke, prigušene nijanse plave (poput dobro iznošenog teksasa).

Braon dnevni boravak

Kada su u pitanju boje za dnevnu sobu u 2024. godini, na vrhu liste je i braon. Dizajneri enterijera kažu da nema boljeg perioda nego sada da prigrlite ovu bogatu, neutralnu boju. Postoji nešto u vezi sa braon što asocira na poznato i nostalgično, što znači da je ovaj trend boja savršeno povezan sa uticajnim vintidž stilom.

Roza dnevna soba

U 2023. godini Barbiecore trend vratio je roze tonove i više nego što smo očekivali. Međutim, u 2024. godini taj trend boja ide u mekšem, zemljanijem pravcu. Razmislite o prigušenim nijansama terakote, hladnim ljubičastim i bež nijansama koje su na ivici rumenila. Kada se koriste kao boje za dnevnu sobu, roze nijanse mogu delovati kao neočekivane neutralne boje zbog kojih prostor izgleda prijatnije.

Neutralne boje za dnevnu sobu

Poslednjih nekoliko godina videli smo kako popularnost hladnih boja opada u korist toplijih neutralnih, a u 2024. godini taj trend će se samo nastaviti. Udobne nijanse krem, bež i tople bele zvanično su zamenile sivu kao neutralni izbor za mnoge dizajnere. Dok siva može biti hladna i sumorna, ovi topliji tonovi imaju umirujući efekat.

Zeleni dnevni boravak

Hladnije nijanse zelene, uključujući žalfiju i smaragd, dominirale su u poslednjih nekoliko godina, ali 2024. zelena prati trend zagrevanja. Posebno za one koji preferiraju neutralnije tonove, takve toplije nijanse zelene pružaju lak pristup bojama jer oponašaju ono što vidite u prirodi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Henderson (@em_henderson)


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus