Savremene kuhinje su dobile sasvim nove detalje: 5 najinteresantnijih

by | January 10, 2024
Savremene kuhinje su dobile sasvim nove detalje: 5 najinteresantnijih

Gurmanski hedonista može delovati sofisticirano, ali istina je da su određeni dodaci neophodni za ljubitelje kuvanja i hrane. Evo nekoliko ključnih elemenata savremene kuhinje koja će zadovoljiti apetite pravog gurmana.

Savremene kuhinje sa dodacima i detaljima dostojnih gurmana

Vinska klima u kuhinji

Kao pravi ljubitelj hrane, kuhinja gurmana ima i vinsku klimu. Ova funkcija postaje sve popularnija, posebno s obzirom na rastuću tendenciju konzumacije vina kod kuće. Prema Teka brendu, čak 58% ukupne konzumacije vina u zemlji već se odvija u kućnom ambijentu.

Očuvanje vina u pravilnim uslovima je ključno, a za to je neophodna dobra vinska klima koja održava optimalnu temperaturu i vlažnost. Teka Sommelier Wine Cellars su primer sa dvostrukim tamnim staklom koje štiti boce od svetlosti i UV zračenja, čime se sprečava prerano starenje i gubitak ukusa vina.

Održavanje hrane toplom pomoću tanjira

Da hrana ne ostane hladna, još jedan esencijalan element je grejač tanjira. Multi-fioka u obliku BORA sistema ima različite funkcije, uključujući održavanje toplote hrane, odmrzavanje i kuvanje na niskim temperaturama. Ova fioke takođe omogućava podizanje testa sa kvascem, dehidraciju voća, pravljenje jogurta, sušenje začina ili zagrevanje posuđa.

Savremene kuhinje: Raznovrsna kulinarska područja

Za ljubitelje kuvanja, kuhinje se mogu opremiti najsavremenijom tehnologijom. Indukcioni šporet ne samo da ispunjava osnovne potrebe, već je korisno imati dodatnu ili višepozicionu površinu za veće tiganje. Takođe, teppanyaki ploče omogućavaju pripremu različitih jela, dok ugradjeni roštilj na površini omogućava kuvanje na otvorenom. Oni koji vole kuvanje na gasu takođe mogu imati to zadovoljstvo uz integraciju sa ostalim modernim funkcijama.

Najnaprednije u kuvanju: Radne ploče koje služe i za kuvanje

Pametne kuhinje integrišu kulinarsku zonu direktno u samu radnu ploču bez vidljivih elemenata. Dvostruki indukcioni sistem je skriven ispod površine, a jedini vidljiv element je aspirator koji se po potrebi izdiže tokom kuvanja.

Aspirator integrisan u radnu ploču

Tip aspiratora koji je bio skriven u prethodnoj kuhinji sada se pojavljuje kao još jedan luksuzni dodatak. Aspirator koji nije vidljiv “izlazi” kada je potrebno kuvati. Instalira se na radnu ploču i integriše ispod nameštaja. Ovakva rešenja obično zahtevaju više prostora u dubini, zbog čega se obično ugrađuju u kuhinjska ostrva.

Ove elegantne i funkcionalne karakteristike čine savremene kuhinje gurmana pravim rajem za ljubitelje kuvanja i hedonizma u domaćinstvu.


Borjana Božić

4595886/gettyimages