Koje je pravo mesto za postavljanje veš mašine u domu

by | January 10, 2024
Koje je pravo mesto za postavljanje veš mašine u domu

Najbolje mesto za postavljanje veš mašine u kući zavisi od različitih faktora, kao što su raspodela prostora, dostupnost vodovodnih priključaka, ili porodične želje i potrebe.

Kako odabrati idealno mesto za postavljanje veš mašine

Postoje argumenti kako za postavljanje veš mašine u kuhinju, tako i za postavljanje u kupatilo. Oba mesta imaju svoje prednosti i mane, a takođe postoje i alternativne opcije koje možete razmotriti.

Zašto se obično postavlja veš mašina u kuhinju?

Postoji nekoliko razloga za postavljanje veš mašine u kuhinju, kao što su vodovodni i odvodni priključci ili činjenica da kuhinja obično ima prostora za skladištenje deterdženata, omekšivača i drugih sredstava za pranje veša.

Idealno je da je uređaj integrisan kako bi bio nevidljiv, ne samo iz estetskih razloga, već i radi zaštite od masti i prljavštine. Pored toga, često se postavlja u kuhinji jer je to mesto gde se ostavlja prostor za instalaciju.

Kada veš mašina napusti kuhinju

Postavljanje veš mašine u kupatilo postaje sve prihvatljivije, a razlozi za to mogu uključivati činjenicu da je kuhinja socijalno mesto i da nije preporučljivo slušati buku veš mašine, koliko god ona bila tiha, dok se vi boravite u kuhinji.

Prednosti postavljanja veš mašine u kupatilo

Jedan od glavnih argumenata u korist postavljanja veš mašine u kupatilo je da ćete prati veš direktno na mestu gde skidate prljavu odeću, što štedi vreme i trud pri prenošenju odeće na drugo mesto u kući. Takođe, buka će biti minimalna jer je kupatilo obično zatvoreno, a posećujemo ga samo u određenim situacijama.

Međutim, moguć je problem sa prostorom u malim kupatilima, gde vlažnost može oštetiti uređaj. Iako postavljanje veš mašine u kupatilo ima prednosti, još uvek je manjinska opcija u španskim domovima.

Luksuz sopstvenog prostora za veš

Prostor za pranje veša može biti izvan kuhinje i kupatila; u slučaju većih kuća, često ima sopstvenu nezavisnu prostoriju koja može služiti i kao prostorija za peglanje.

Važno je obezbediti odgovarajuće uslove kako biste osigurali efikasno i dugotrajno funkcionisanje veš mašine. Izbegavajte postavljanje veš mašine u prostore bez odgovarajuće ventilacije, jer nedostatak cirkulacije vazduha može izazvati probleme sa vlagom i buđi. Takođe, izbegavajte ekstremne temperature.

 


Borjana Božić

Liudmila Chernetska/gettyimages