Kako IKEA stočić za kafu pretvoriti u dizajnerski komad?

by | January 10, 2024
Ovako možete IKEA stočić za kafu pretvoriti u dizajnerski komad

S obzirom da košta samo 2000 dinara, ovaj IKEA stočić za kafu vredi podići na viši nivo. Izgledaće kao da ste potrošili mnogo više i postaće prava fokusna tačka dnevne sobe.

Kako IKEA stočić za kafu pretvoriti u dizajnerski komad?

IKEA komadi nameštaja su idealni za postizanje vrhunskog dizajna uz samo malo truda. Osim što su vrlo povoljni, njihova prednost je u tome što ih jednostavno možete transformisati u nešto jedinstveno.

DIY projekat: IKEA stočić za kafu

S obzirom da mnogi već imaju ovaj IKEA stočić za kafu ili sličan, ovaj viralni projekat došao je kao pozvan u novoj 2024. godini kada svi želimo da učinimo prostor privlačnijim. TikTokerka Geneva Vanderzeil osmislila vrlo jednostavan način da unapredite stočić za kafu.

Prema Vanderzeil-nom tutorijalu na njenom TikTok profilu, biće vam potrebne pločice u obliku latica, lepak za mozaik, fuga za mozaik i komplet za čišćenje i sunđer – plus stočić, naravno. Veoma nam se dopadaju retro crvene pločiće koje je Vanderzeil koristila u svom videu, ali možete kreirati bilo koji dizajn po vašem izboru, uključujući dijamantski oblik mreže ili uzorak vinove loze.

@genevavanderzeil This craft needs to come with a warning #mosaic #ikeahack #diy #ikea ♬ greedy – Tate McRae

Razmislite o tome da uključite i različite oblike pločica, poput ovih pločica inspirisanih cvetovima ili neusklađenih komada napravljenih od slomljene porcelanske keramike. Kada uredite dizajn, zalepite sve, napravite mešavinu za fugiranje i premažite njom celu ploču, a zatim koristite sunđer da očistite sve ostatke kada se osuši.

@genevavanderzeil Three more patterns for the mosaic side table 🌸. I’m so excited to hear so many of you want to make the mosaic side table, and a few of you asked about other patterns so I thought I would share a few of the other ones I’ve been thinking about. I think it’s a matter of playing around and finding a design you like, but here are three extra to get your inspiration flowing. I’m very tempted to make another side table. Which pattern do you like the most? #ikeahack #diy #mosaic #upcycling ♬ The Weekend – Stormzy

Ovaj zabavni IKEA stočić za kafu lako se uklapa u bilo koji prostor – sviđa mi se ideja da ga transformišemo u bočni sto, ali možete da napravite i postolje za biljke, stočič za kafu za dnevnu sobu.


Miljana Momirović

ismagilov/GettyImagesPlus