Kako da napravite luksuzni zid od IKEA ogledala?

by | January 26, 2024
Kako da napravite luksuzni zid od IKEA ogledala

Bez bušenja. Za 2000 dinara ili manje. Ovakav zid od IKEA ogledala viđali ste u luksuznim prostorijama, a možete ga postići i u iznajmljenom stanu.

Kako da napravite luksuzni zid od IKEA ogledala?

Poznato je da IKEA nameštaj i dekoracije mogu da se transformišu u dizajnerske komade. I to često vrlo jeftino. Na Instagram profilu @our_home_stile_ pronašli smo trik koji je prikupio 500.000 lajkova.

Zid od IKEA ogledala

Bez obzira da li tražite ideje za hodnik, spavaću ili dnevnu sobu, ovo je trik koji će funkcionisati u svakoj prostoriji. Anna se odlučila da ga ipak primeni za hodnik.

“Ovaj trik je promenio izgled mog hodnika i stepeništa”, kaže ona. “Imao sam veliki prazan prostor na stepenicama i znala sam da želim da ga nečim upotpunim, ali veliko platno ili umetničke slike nisu nešto što sam želela. S druge strane, velika ogledala su bila izvan mog budžeta.”

“Tada sam naišla na ovaj trik i odlučila sam da ga jednostavno isprobam. Videla sam slične koncepte i sama sam stvorila nešto slično, ali mnogo manje.”

Ne samo da stvara luksuzni ambijent, već i imitira izgled prozora.

DIY projekat

Evo šta će vam biti potrebno:

  • IKEA BLODLONN gledala, 4 kom
  • Traka
  • Crna farba za zidove

Započnite ovaj jednostavan projekat merenjem površine koju ćete morati da ofarbate, ostavljajući razmake od 2 cm između blokova ogledala i ivice. Zatim kreirajte obris pomoću trake. Anna preporučuje korišćenje visokokvalitetne slikarske trake ali u suštini, i krep traka će dobro funkcionisati.

Zatim obojite površinu svojom crnom farbom pomoću valjka za farbanje. Kada se boja skoro u potpunosti osuši, skinte traku.

Zatim, kada se potpuno osuši, možete početi da stavljate kvadrate ogledala. Anna preporučuje da koristite lenjir i olovku da biste ih rasporedili što je moguće preciznije.

Prednost IKEA ogledala je što dolaze sa lepljivim jastučićima tako da nema potrebe za bušenjem ili kupovinom sopstvene lepljive trake zasebno.

Miljana Momirović

in4mal/GettyImagesPlus