Jeftini letovi u 2024. godini – kada kupiti avio karte?

by | January 26, 2024
Jeftini letovi u 2024. godini

Isplati li se kupiti avio karte mesecima unapred? Ili je pak najbolje čekati poslednji čas? Otkrivamo kada su jeftini letovi u 2024. godini za putovanja koja štede novac.

Jeftini letovi u 2024. godini – kada kupiti avio karte?

Ako se i na vašoj listi ciljeva za ovu godinu nalaze i putovanja, onda ne bi bilo loše potruditi se i da na njima uštedite.

Lokalni letovi

Ako ste tip osobe koja voli da odlaže stvari, slušajte pažljivo. Koliko god da je primamljivo spakovati torbu i uhvatiti prvi let do zadivljujuće destinacije, to nije isplativ način putovanja. U ovom slučaju, vredi razmišljati unapred.

Prokrastinatori, slušajte. Koliko god da je primamljivo spakovati torbu iz hira i uhvatiti prvi let do zadivljujuće destinacije, to nije isplativ način putovanja. Isplati se razmišljati unapred – bukvalno. Prema Expedia istraživanju, jeftini letovi za lokalna putovanja su 28 dana pre vašeg putovanja. Podaci pokazuju da su putnici koji su kartu kupili u ovom trenutku uštedeli i do 24% u poređenju sa onima koji su čekali do poslednjeg trenutka.

Da biste uštedeli još više novca na letovima, možda biste želeli da preispitate kako planirate putovanja. Uobičajeno je da prvo odredite odredište, zatim datume i treći let, ali ako ste fleksibilni kada i kuda idete, možete odabrati svoj budući odmor na osnovu najjeftinijih avionskih karata.

Jeftini letovi do dalekih destinacija

Ako putujete do dalekih destinacija, želećete da rezervišete karte još ranije. Da biste dobili najjeftinije cene, najbolje vreme za rezervisanje međunarodnih letova je obično najmanje 60 dana unapred, ali nemojte biti previše željni. Stručnjaci u Expedia upozoravaju da ne rezervišete više od četiri meseca, jer možda nećete videti najbolji izbor ili uštede tako rano. Ako rezervišete samo dva meseca unapred, i dalje ćete imati dovoljno vremena da isplanirate svoje putovanja i spakujete odeću.

Ako sanjate da ćete ovog leta pijuckati aperol spritz u Italiji ili ostvariti svoju prazničnu fantaziju tako što ćete provesti Božić u Londonu, možda biste želeli da umesto toga pogledate putovanje u maju ili januaru. Letovi su najskuplji oko prazničnih datuma ili godišnjih odmora, uključujući od sredine juna do sredine avgusta i oko Božića i Nove godine, pa imajte to na umu prilikom planiranja.

Miljana Momirović

ronstik/GettyImagesPlus