5 saveta za zimska putovanja koja vam niko nije rekao

by | December 8, 2023
5 saveta za zimska putovanja koja vam niko nije rekao

Budimo realni: zimska putovanja tokom praznika su haotična. Zato udahnite duboko i pogledajte ove savete koji će pomoći da izbegnete stres i nabacite praznično raspoloženje.

5 saveta za zimska putovanja koja vam niko nije rekao

Izbegnite ove datume

Prema TSA, nedelja posle Dana zahvalnosti u SAD-u i dan pre Badnje večeri su neki od najprometnijih dana putovanja u godini. Ako ste otvoreni za putovanje na sam praznik ili nekoliko dana ranije, rezervacija putovanja u vreme van “špica” može vam pomoći da izbegnete gužvu (i potencijalno uštedite nešto novca na kartama).

Putovanje na dan Božića ili za doček Nove godine možda nije vaš prvi izbor, ali ćete verovatno zaobići gužvu.

Pokloni za zimska putovanja

Da, znamo, svi volimo da unapred pripremimo i zapakujemo poklone da izgledaju kao sa Pinterest-a. Ali ako putujete i nosite poklon nekome u posetu ili donosite poklone sa putovanja, sačekajte sa pakovanjem dok ne stignete na odredište.

Postoji velika šansa da se sav vaš trud uništi u prevozu ili da čak obezbeđenje na aerodromu/carini zatraži da odmotate poklon.

Proverite automobil

Ako idete na putovanje kolima ove sezone, unapred poklonite svom automobilu malo ljubavi. Proverite da li vam sva svetla rade, proverite pritisak u gumama i promenite ulje ako je potrebno. Dok ste već kod toga, preduzmite nekoliko koraka da se pripremite za potencijalne niske temperature. Pripremite strugače za led, dodatnu ćebad i sve za šta mislite da vam može zatrebati. Istina, sve to možete da kupite i usput ali ćete verovatno potrošiti mnogo više novca.

Plejlista, filmovi i serije

Bez obzira da li vozite ili letite, muzika i filmovi će verovatno u nekom trenutku postati neophodni, posebno ako putujete do dalekih destinacija. Nema većeg razočaranja od toga da shvatite da niste ništa preuzeli unapred (govorim iz iskustva!). Ne trošite telefonske podatke i obavezno preuzmite sve svoje plejliste i epizode ​​prethodne noći kako bi bile spremne za za uživanje tokom putovanja.

Planiranje

Putovanje je često stresno, pa pripremite sve što će vam pomoći da ostanete mirni. Pripremite dodatan punjač, grickalice, odeću za koju provereno znate da je udobna, slušalice, preuzmite mobilne podatke za inostranstvo i ne oslanjajte se na nepouzdan Wi-Fi.

Koliko god da ste spontani i željni avanture, kada je reč o putovanju tokom praznika kada su svi užurbani, olakšajte sebi i isplanirajte šta želite obići i slično.


Miljana Momirović

FTiare/GettyImagesPlus