Kako da frižider u kuhinji izgleda luksuzno?

by | January 8, 2024
Kako da frižider u kuhinji izgleda luksuzno

Kada pogledate sve te luksuzne prostore, jedno im je zajedničko: pametno postavljen i organizovan frižider u kuhinji. Ovako ćete postići luksuzni izgled.

Kako da frižider u kuhinji izgleda luksuzno?

Pre nego što odete u kupoviu, prvo očistite frižider i uverite se šta imate pozadi. Izbegavajte kupovinu zaliha pre nego što saznate koje namirnice imate jer će u suprotnom vaš frižider u kuhinji trošiti više struje i izgledati jeftino.

Organizacija u plastikama

Iako nema ništa loše u tome da hranu ostavite u pakovanju u kom ste je doneli iz prodavnice, ono ne izgleda uvek luksuzno, a često nije ni praktično.

Umesto toga, predlažemo da hranu sortirate u plastike koje vam pružaju mogućnost da ih posložite i organizujete tako da frižider u kuhinji izgleda luksuzno. Ovaj način organizacije takođe može biti dobro rešenje ukoliko pripremate obroke unapred (meal prep).

Da bi frižider bio čistiji, uvek možete da koristite obloge za fioke i kontejnere, posebno tamo gde čuvate voće i povrće.

Frižider podeljen na zone

Za razliku od organizovanja ostave, organizacija frižidera na zone je neophodno da biste sačuvali svežinu namirnica i olakšali pronalazak istih. Stvaranje strogih kategorija takođe ima dodatnu prednost jer vaš frižider izgleda ujednačenije.

Na primer, sve mlečne proizvode držite zajedno, zonirajte sveže meso, posebno voće i povrće, soseve, sokove i slično.

Organizacija zaliha

Samo zato što želite da vaš frižider u kuhinji izgleda luksuzno, ne znači da morate da žrtvujete praktičnostr. Da bi frižider bio jednostavan za korišćenje i da bi vas ohrabrio da kuvate, preporučujemo da skladištite namirnice od pozadi ka napred. To znači da hranu kojoj će ranije isteći rok držite napred, a novije stvari stavite pozadi.

Ovo ne samo da sprečava bacanje hrane, već i smanjuje preturane, a vaše namirnice ostaju uredno postavljene i organiz0vane.

Etikete za frižider u kuhinji

Etikete su neophodne kada organizujete kuhinju kako bi se označili datumi isteka i informacije o proizvodu – posebno kada ih prebacite u drugu posudu iz njihove originalne ambalaže. Ukoliko se odlučite na ovaj korak, držite se istog dizajna koji će održati usklađenost u frižideru.

Flaše i tegle

Pored skladištenja frižidera prema isteku roka trajanja i vrsti proizvoda, organizovanje po veličini dodatno poboljšava estetiku, a istovremeno olakšava da dođete do svega bez potrebe da preturate po njemu.

Raporedite police na vratima tako da visoke boce stoje sa drugim visokim bocama, a tegle sa teglama. Uštedećete prostor, a stvari će izgledati organizovanije nego što bi bile dok su pomešane.


Miljana Momirović

AndreyPopov/GettyImagesPlus