Priprema obroka unapred u 2024. – štedi novac i vreme

by | January 11, 2024
Priprema obroka unapred u 2024. godini

Na vrhu novogodišnjih odluka često je i zdrava ishrana koju olakšava priprema obroka unapred. Otkrićemo vam kako da uštedite i vreme i novac, dok uživate u najukusnijim receptima.

Priprema obroka unapred

Ne samo što priprema obroka unapred obezbeđuje zdravu ishranu, već i eliminiše želju za brzom hranom, šredi vreme i smanjuje stres tokom užurbanih radnih dana. Da ne biste svakog dana provodili vreme u kuhinji, ovi saveti će vam pomoći da u 2024. godini steknete i usavršite ovu genijalnu naviku.

Posude za hranu

Da biste maksimalno iskoristili prednost pripreme obroka unapred, staklene posude za hranu biće vam najbolji prijatelj. Osim što možete sačuvati svežinu namirnica i organizovati, ovo može uštedeti vreme ako rasporedite pojedinačne porcije.

Ako želite da dodatno uštedite vreme, odlučite se za vatrostalne posude koje su bezbedne za mikrotalasnu ili rernu kako biste mogli odmah da zagrejete obrok.

Kalup za led

Priprema obroka unapred može da se podigne na još viši nivo. Pored toga što možete da spremne obroke čuvate u frižideru, takođe vam preostaje mogućnost i da ih zamrznite. Praktični kalupi za led su vrlo pogodni za zamrzavanje čorba i soseva ali i drugih vrsta jela. Potražite nekoliko različitih veličina kalupa i prilagodite porcije za različite obroke.

Priprema obroka unapred – recepti

Postoji toliko sjajnih recepata za pripremu obroka, ali je lako upasti u monotoniju pravljenja iste stvari svake nedelje. Pronađite i sačuvajte recepte koji vam se dopadaju kada vam zatreba inspiracija.

Ekspres lonac

Za pripremu obroka unapred uz minimalan napor, ekspres lonac je neophodan. Ne samo što ubrzava proces kuvanja, nego će obezbediti da ne morate da provedete celu nedelju u kuhinji. Jednostavno pripremite namirnice, stavite ih u lonac i opustite se dok se vaši ukusni obroci kuvaju.

Tepsija

Takođe na listi osnovnih stvari za pripremu obroka unapred su i tepsije. Postoji bezbroj jednostavnih recepata koji se samo poslažu na tepsiju i stave u rernu. Ako su vaše tepsije već istrošene ili vam je potreban praktičniji model, možda je vreme da nabavite novu. Izaberite i izdržljive tiganje koje će dobro izdržati sve što stavite na njih, i koristite materijal koji se ne lepi ako želite lako čišćenje.

Miljana Momirović

vaaseenaa/GettyImagesPlus