Posna supa od pasulja – najbolji jeftin ručak

by | December 22, 2023
Posna supa od pasulja je najbolji jeftin ručak

Ova posna supa od pasulja ima kombinaciju neverovatnih ukusa, divnu teksturu i zaista se lako pravi. Kladimo se da će ovo biti novi omiljeni recept za zimu.

Posna supa od pasulja – najbolji jeftin ručak

Iznenadićete se što ukusna posna supa od pasulja može biti pripremljena za najviše 30 minuta. Pogledajte u nastavku kako se priprema.

Od čega se pravi supa od pasulja?

  • 1 kašika maslinovog ulja, 1 luk, 2 čena belog luka – za ukusnu aromatičnu podlogu.
  • 2 šolje supe od povrća – za veću dubinu ukusa.
  • 1 konzerva paradajza – konzerva paradajza pojačaće aromu.
  • 1 konzerva crvenog ili belog pasulja – odličan je izvor proteina i veoma je zasitan.
  • 1 kašika slatke mlevene paprike – za boju i nagoveštaj slatkoće
  • čili u prahu, dimljena paprika, mleveni kim (po ukusu) – neodoljiva mešavina začina za ovu supu.
  • sok od polovine limuna – malo kiselosti donosi nalet svežine i upotpunjuje sve ukuse.

Kako se pravi posna supa od pasulja?

  1. Prodinsajte luk u loncu za čorpe ili supe. Umešajte beli luk, supu od povrća, paradajz, pasulj, i začine. Kuvajte oko 8 do 10 minuta
  2. Uz pomoć blendera napravite krem čorbu tako da tekstura bude kao pire (ili ostavite neke komadić za teksturu). Dodajte sok od limete, so, biber i uživajte.

Šta poslužiti uz supu od pasulja?

  • Sviđa nam se jednostavnost uparivanja sa kriškom hrskavog hleba.
  • Možete ga poslužiti i uz prilog salatu.
  • Često se servira uz sendvič sa sirom na žaru.

Ostaci i skladištenje

  • Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru 4-5 dana.
  • Ponovo zagrejte u malom loncu na laganoj vatri, povremeno mešajući.
  • Možete i zamrznuti ovu supu do 3 meseca. Odmrznite je u frižideru preko noći pre ponovnog zagrevanja za najbolji ukus.

martinturzak/GettyImagesPlus