Najbolji položaj za frižider u maloj kuhinji

by | November 2, 2023
Najbolji položaj za frižider u maloj kuhinji

Sa položajem kuhinjskih elemenata često ne možete eksperimentisati. Zato vam otktrivamo kako da postavite frižider u maloj kuhinji.

Najbolji položaj za frižider u maloj kuhinji

Pre svega, ukoliko to dolazi u obzir, možete se odlučiti za manji ili uži model frižidera. U maloj kuhinji, kada vam je važan svaki centimetar, razmislite o obliku koji će se najbolje uklopiti u vaš prostor. Najpametniji odabir za većinu kuhinja bio bi uzak i visok model, ukoliko nizak frižider nije vaša šoljica čaja.

U nastavku pogledajte kako da maksimalno iskoristite prostor i koji je najbolji položaj za frižider u maloj kuhinji.

Članak se nastavlja posle reklama

Ispod kuhinjske radne ploče

Shvatamo da želite veliki frižider kako biste imali dovoljno prostora za skladištenje namirnica. Ali ukoliko vam je prioritet da vaša mala kuhinja bude koliko-toliko prostrana, neće uvek biti moguće ugraditi veliki frižider. Umesto toga, mudrije je da se odlučite za mini frižider koji možete smestiti ispod kuhinjske radne ploče.

Kompaktno i korisno: Mini frižider u maloj kuhinji

Ugao za frižider u maloj kuhinji

Ako imate ugao u kuhinji koji nije iskorišćen, možda biste želeli da razmislite o tome da tamo stavite frižider. Uglovi se često nedovoljno koriste u malim kuhinjama, ali mogu biti idealno mesto za frižider. Postavite ga dijagonalno i ne samo da ćete uštedeti prostor, već ćete i stvoriti atraktivnu fokusnu tačku. Možete postaviti i neke korpe za odlaganje na vrh frižidera kako biste tamo mogli da odložite korpu sa voćem.

Članak se nastavlja posle reklama

Odlična stvar u korišćenju uglova za postavljanje frižidera je to što neće ometati neophodan prostor, posebno ako postavite frižider tako da se vrata frižidera otvaraju prema zidu, što smanjuje verovatnoću da će vam smetati kada su otvorena. Samo pazite da ostavite dovoljno prostora između frižidera i zida da biste mogli potpuno otvoriti vrata frižidera.

Zona za hranu u kuhinji

Kao pravilo, dobra je praksa da napravite “zonu za hranu” u vašoj kuhinji u kojoj ćete odložiti sve namirnice, začine i hranu. Zato ima smisla da svoj frižider postavite blizu ove oblasti. Možete čak i da budete lukavi sa nekim trikove za skladištenje kako biste pronašli nove načine da organizujete svoj prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

Natallia Ramanouskaya/GettyImagesPlus