Ovo su zvanično najlepši kuhinjski elementi za 2024. godinu

by | January 9, 2024
Najlepši kuhinjski elementi za 2024. godinu

Bez obzira da li planirate renoviranje ili želite da napravite male promene, ovo su zvanično najlepši kuhinjski elementi za 2024. godinu. U nastavku pogledajte 9 zadivljujućih primera kuhinja.

Najlepši kuhinjski elementi za 2024.

Kuhinjski elementi mogu trenutno da promene izgled vaše kuhinje. Od bezvremenskih stilova do smelih boja i mešanih materijala, ovo su najlepši kuhinjski elementi koje su odobrili dizajneri za 2024. godinu i služe kao glavna inspiracija.

Vitražni kuhinjski elementi

“Vitražni ormarići su nekada bili popularan izbor, ali su poslednjih godina postali antitrend”, kaže dizajnerka Margarita Bravo. “Međutim, oni se vraćaju jer vlasnici domova žele da dodaju dodir elegancije i tradicionalnosti u svoje kuhinje.

Članak se nastavlja posle reklama

Uzmite inspiraciju iz ove meke, monohromatske roze kuhinje sa vitražnim kuhinjskim elementima i plavim momentima.

Tamnobraon kuhinja

“Ova tamnobraon kuhinja uspostavlja balans sa zasićenim bojama u enterijeru i usklađuje se sa našom čežnjom za udobnošću doma naših baka i deka”, kaže osnivačica Studio Dearborn Sarah Robertson.

Članak se nastavlja posle reklama

Ova dizajnerska kuhinja je odličan primer za to.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinjski elementi od hrasta

Da bi je uskladila sa podnim oblogama ovog doma, dizajnerka Jess Hinshaw iz Shapeless Studio je postavila nove kuhinjske elemente od belog hrasta. “Održava toplinu doma i čini da se sve oseća tako prijatno”, kaže dizajnerka.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinjski elememnti sa zavesom

Ako imate otvorene kuhinjske elemente i ne dopada vam se kako to izgleda, jednostavan trik je da postavite zavesu i pokrijete ih. Odlučite se za kratke zavese ili izmerite i isecite odabranu tkaninu u skladu sa tim, a zatim je okačite sa dna kuhinjske radne ploče.

U ovoj kuhinji, dizajnerka Phoebe Howard je uskladila šaru zavesa sa tapetom na plafonu za snažan efekat.

Članak se nastavlja posle reklama

Najlepši kuhinjski elementi u pastelnim bojama

Za veseo i neodoljiv izgled, odlučite se za pastelne kuhinjske elemente.

U ovoj kuhinji iz 1940-ih, dizajnerka Laura Jenkins odabrala je svetloplave i svetlozelene tonove. Pozadina od metro pločica u boje breskve čini je dodatno razigranom.

Članak se nastavlja posle reklama

Svetlozeleni kuhinjski ormarići

Svetlozeleni kuhinjski ormarići u ovoj kuhinji dodaju preko potrebnu šarenolikost dizajnerke Elizabeth Hay. Cveće u saksiji i tepisi sa šarama oživljavaju prostor. Beli zidovi i grede na plafonu čine da se prostor oseća prozračnijim i otvorenijim.

Članak se nastavlja posle reklama

Visoki kuhinjski ormarići

Ubacite dodatni prostor za odlaganje u svoju kuhinju ne samo postavljanjem kuhinjskih elementa, već i izuzetno visokih ormarića, kao ovde iznad frižidera.

Uzmite inspiraciju iz ove male kuhinje koju je dizajnirao Anthony Dunning.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinjski elementi sa metalnim detaljima

Kuhinjski elementi sa metalnim detaljima umesto tradicionalnih staklenih vrata su izuzetan balanc između zatvorenih i otvorenih ormarića. “Sa metalnim rešetkama, ne morate da brinete o tome da li ćete svoj kuhinjski pribor organizovati na lep način jer se samo naziru,” objašnjava Carisha Swanson, direktorka uredničkih specijalnih projekata House Beautiful.

Kuhinjsko ostrvo sa prostorom za skladištenje

Izvucite više korisnog prostora iz svog kuhinjskog ostrva tako što ćete ga prilagoditi dodatnim ormarićima i fiokama. Ovo može pomoći da zidovi budu čisti i da se izduže visoki plafoni, kao što je prikazano u ovoj kuhinji koju je dizajnirao Andrea Pietragallo iz Britt Design Studio.

Članak se nastavlja posle reklama

Otvoreni kuhinjski elementi

Otvoreni kuhinjski elementi su pametan način da osvetlite crnu kuhinju. Ne samo da ćete moći da izložite svoj pribor za jelo i ukrasne predmete, već i staklena vrata čine da se kuhinja oseća otvorenijom i prostranijom.

Pogledajte ovu kuhinju koju je dizajnirala Ariene Bethea. Kombinujte otvorene sa zatvorenim ormarićima da biste sakrili sve predmete koje ne želite da pokažete.

 


Miljana Momirović

LightFieldStudios/GettyImagesPlus