Ovako je vrlo mala kuhinja dobila vizuelno veći izgled

by | October 30, 2023
Ovako je vrlo mala kuhinja dobila vizuelno veći izgled

U mnogim domovima, stvarnost je često takva da je vaša kuhinja mnogo manja od onih koje viđate na fotografijama. Ali ako ste suočeni sa uskom kuhinjom u obliku hodnika ili malom kvadratnom kuhinjom, nemojte očajavati – postoje načini da je učinite prostranijom.

Ovako je vrlo mala kuhinja dobila vizuelno veći izgled: Saznajte u nastavku

Otkrijte pametne trikove dizajna koji vam mogu pomoći!

Otvorene police

Otvorene police su sve popularnije, ali u maloj kuhinji funkcionišu samo ako ste veoma uredni. Jedna otvorena polica za izlaganje omiljenih šolja i tanjira je sasvim u redu, ali za sav svoj osnovni posuđe, čuvajte ga u ormarićima, a ne razbacano po otvorenim policama. Mala kuhinja deluje veća kada je uredna i nezagušena.

Pametna paleta boja

Kada je reč o idealnoj paleti boja, najbolja opcija za stvaranje utiska veće kuhinje je korišćenje svetlih boja i paleta niskog kontrasta. Zaboravite tamne zidove ili crne kuhinjske ormariće, što će prostor učiniti još zagušenijim. Umesto toga, birajte svetle boje kao što su bela, nežno siva i krem. Ne morate sve u sobi bojiti istom bojom, samo birajte nijanse istih boja.

Sjajne površine

Ogledala su odlična za stvaranje utiska većih prostorija, ali nisu najpraktičniji dodatak na zidu kuhinje. Umesto toga, slične efekte možete postići dodavanjem sjajnih površina – razmislite o sjajnom nerđajućem čeliku na kuhinjskim uređajima, staklenim pločicama, sjajnim završecima kuhinjskih ormara ili sjajnim podovima koji blistaju.

Vrlo mala kuhinja sa prozorima

Povećanje prirodne svetlosti u maloj kuhinji može je učiniti znatno prostranijom. Ako je moguće, dodajte veće prozore ili zamislite svetlije zavese kako biste maksimalno iskoristili dnevnu svetlost. Osim toga, dobro postavljeni reflektori ili lusteri mogu dodatno osvetliti prostor. Svaka dodatna svetlost čini kuhinju živahnijom i prostranijom.

Pametno skladištenje

Kuhinja može biti mala, ali to ne znači da ne možete pametno organizovati prostor. Razmislite o ugradnim policama, visećim kuhinjskim organizatorima ili ormarićima sa višenamenskim funkcijama kako biste maksimalno iskoristili prostor. Smanjite nered i koristite svaki centimetar prostora kako biste kuhinju učinili funkcionalnom i prostranijom.

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći da vaša mala kuhinja izgleda prostranije i funkcionalnije.

Borjana Božić

Ekaterina Rabchanyuk/gettyimages