Pre i posle: Pametne transformacije malih prostorija

by | March 14, 2024
Pre i posle: Pametne transformacije malih prostorija

Otkrijte projekate gde su pregrade zamenjene staklenim krovovima, klaustrama i drugim panelima od prirodnih vlakana kako bi se u potpunosti izmislili novi prostori.

Ove transformacije malih prostorija će vas oduševiti

Da bi napravili dodatnu spavaću sobu, razgraničili novu kuhinju ili ponovo razmislili o rasporedu studija, bili su u mogućnosti da pomerite pregrade da zamislite nove načine cirkulacije, više u skladu sa željama i upotrebom vlasnika.

Ranije: Raspored kome je nedostajao šarm

Dizajneri enterijera Juliana Gask, Justine Chateauk i Charlotte Maherou , iz agencije Les Decoreuses , uneli su novi život u ovaj stan od 90 m² koji se nalazi u 15. pariskom okrugu . Iako renoviran, stan nimalo nije odgovarao ukusima novih vlasnika lokala, para u tridesetim godinama i njihovo dvoje dece.

Posle: Drveni polu-stakleni krov za izolaciju nove poluotvorene kuhinje

Smeštena iza dnevne sobe, ova bivša spavaća soba je pretvorena u poluotvorenu kuhinju , zahvaljujući integraciji dva drvena staklena krova poboljšanih krivinama koje sada uokviruju postojeći otvor, stvarajući svetlo okruženje koje daje mesto organskim materijalima. . U potpunosti obložena drvetom, trpezarija je prirodno našla svoje mesto u srcu ovog životnog prostora kako bi stvorila prijateljski i udoban dekor.

Pre: Loše uređen studio

U 10. pariskom okrugu , ovaj stan od 11 m² je transformisan u udoban pied-a-terre od strane Stefani Mišel Žirar, osnivača Vom Design-a . U ovom tavanskom prostoru koji se nalazi na šestom spratu godinama nije bilo uređenja. Ako je lokacija VC-a i kupatila ostala nepromenjena, spavaći i stambeni prostor su sada neprepoznatljivi.

Posle transformacije: Svetao životni prostor otvorenog plana

U staroj kuhinji se sada nalazi prostor za spavanje u mekim tonovima, omeđen staklenim krovom po meri koji omogućava da se kupatila pregrade. Obojen u belo kako bi se savršeno uklopio u ovaj prostor sa malom površinom, stakleni krov takođe ima prostor za biblioteku koji takođe služi kao uzglavlje.

Pre: Ulaz koji treba razgraničiti

U 16. arondismanu Pariza, dizajner enterijera i vizuelni umetnik Maria Sanchez , iz agencije Prokima Design , oživela je ulaz u ovaj stan od 110 m² kome je nedostajalo topline i ličnosti sa ovim belim zidovima.

Posle: Novi ulaz

Da bi uneo polet u dekor, dizajner enterijera je zamislio šareni prostor sa mešavinom i podudaranjem boja i šara. Cvetna tapeta se slaže sa svetlom sunčano žutom i svetlom hrastovom maskom kako bi razgraničila svaku oblast i integrisala čvrstu hrastovu klupu za skidanje cipela i čuvanje cipela.

 


Borjana Božić

pexels