Spavaća soba u trendu 2024. – topla estetika dominira

by | January 27, 2024
Spavaća soba u trendu 2024.

Na kraju dana, topli osećaj u spavaćoj sobi ne može ništa da nadmaši. Sa akcentom na udobnost i karakter, spavaća soba u trendu 2024. izgleda ovako.

Spavaća soba u trendu 2024. – topla estetika dominira

Dizajneri i stručnjaci za trendove predvideli su kako će da izgleda spavaća soba u trendu 2024. godine.  Od popularnih paleta boja do stilova nameštaja, osvetljenja i još mnogo toga. Nastavite da listate i otkrijte najpopularnije trendove.

Topla paleta boja

Camilla Clarke, kreativni direktor u Albion Nord-u, kaže: “Spavaća soba u trendu 2024. bi trebalo bi trebalo da bude krajnji prostor za utočište. U potpunosti prihvatite udobne i umirujuće boje, posebno nežnu plavu i duboku maslinastozelenu. Uparivanje ovih nijansi sa toplim osvetljenjem će pomoći da se stvori osećaj ušuškanosti.”

Umirujuće boje ne moraju uvek da budu svetle. Ponekad ove svetlije boje mogu učiniti da se prostor deluje pomalo hladno. Tamni tonovi iz zemljane palete mogu podjednako dobro da funkcionišu u stvaranju toplog prostora koji pomaže da se osećamo opuštenije i udobnije.

Mešanje stilova

Osnivač i direktor kompanije Elicyon Charu Gandhi kaže: “Verujem da ćemo 2024. godine videti integraciju vintidž i savremene estetike dizajna kako bismo stvorili jednu kohezivnu šemu u celoj prostoriji.”

Od trendova farbanja zidova koji prihvataju starinski izgled, do rastuće popularnosti polovnog nameštaja i dekorisanja antikvitetima, uređenje spavaće sobe mešavinom starog i novog stvoriće eklektičnu i jedinstvenu šemu koja slavi mešanje stilova.

Britanski dizajner enterijera, Matthew Williamson, takođe podržava ovo i kaže, “kako se upuštamo u 2024. godinu, zamišljam da ćemo videti oživljavanje antikviteta, restauracije i obnavljanja. Moji omiljeni enterijeri na kojima radim su oni koji ne moraju nužno početi od nule ili imaju ogroman budžet, već oni koji su dizajnirani sa svim ovim aspektima u igri.”

Nameštanje kreveta

Ko bi rekao da nameštanje kreveta može u potpunosti transformisati izgled spavaće sobe?

Jastuci ne samo da mogu učiniti da krevet izgleda i deluje udobnije, već mogu biti i veoma svestran komad za dekoraciju. Od uvođenja akcentne boje, do poboljšanja prostora privlačnim printom i šarom, slojevitost različitih stilova i veličina jastuka su jedan od obaveznih detalja za spavaću sobu u trendu 2024. godine.

Brad Ramsey, direktor i osnivač Brad Ramsey Interiors-a, kaže: “Očekujte da 2024. godine vidite višeslojne kolekcije neusklađenih jastuka koji se koriste za stilizovanje kreveta.”

Plava spavaća soba u trendu 2024.

Ako žudite za smirujućom atmosferom, plava spavaća soba u trendu 2024. godine može biti rešenje. U svim svojim varijacijama, plava boja će biti dominantna ove sezone.

Dekoracija sa karakterom

Spavaća soba je možda najprivatniji i najintimniji prostor u domu, negde gde se zaista možete opustiti i biti ono što jeste. Umetnost je, dakle, ovde posebno značajna.

Vaše odabrane umetničke slike mogu biti smele ili suptilni koliko želite – ukrašavanje umetničkim delima će uvek pobediti u tome da soba bude potpuno završena i ličnija. Omiljeno umetničko delo može biti klasična polazna tačka za šemu spavaće sobe. Neka ovo bude vaš znak boja – eksperimentišite sa korišćenim bojama, izaberite dve ili tri, a zatim ih unesite u ostatak prostora.

Pored prelepih umetničkih dela, dekoracija kao što su sobne biljke, akcentni komade, knjige i časopisi mogu odlično da unesu osećaj karaktera u spavaću sobu.

 


Miljana Momirović

brizmaker/GettyImagesPlus