Vodeći trend 2024: Nameštaj braon boje unosi toplinu u dom

by | March 14, 2024
Vodeći trend 2024: Nameštaj braon boje unosi toplinu u dom

Prirodna i topla koliko god može, braon je trendi saveznik za našu dekoraciju, potvrđujući svoje mesto kao vanvremenska boja. Zahvaljujući svojoj bogatoj paleti nijansi, uklapa se u svaku prostoriju kuće.

Nameštaj braon boje čini prostorije toplim i udobnim

Vođena snažnim povratkom boja sedamdesetih i željom za prirodnošću u enterijeru, smeđa boja ponovo dobija svoje akreditive u dekoraciji. Smeđa, kestenjasta, karamela kesten… Upotreba braon boje je garancija prijatnog enterijera, u skladu sa vremenom.

Kako uskladiti braon boju?

Simbol mekoće, spokoja i udobnosti, braon prirodno unosi osećaj smirenosti u prostoriju. Za one koji žele da stvore čauru spokoja, treba da izbegavamo da je koristimo svuda. Zaista, ako je loše kombinovana ili loše integrisana u dekoraciju, može brzo da ukaže na određeni dodir nostalgije i iznad svega daje osećaj zagušenja. Ova topla boja sa suptilnošću se poziva u kuhinju, dnevnu sobu, spavaću sobu i kupatilo. Braon se spontano nalazi i na podu sa parketom ili pločicama, na nameštaju kao što su trpezarijski sto, stolice, nameštaj za odlaganje.

Prirodno prisustvo koje dugujemo drvetu. I ako je svetlo drvo dugo vladalo, tamne vrste kao što su orah, drvo manga, tikovina i bagrem sada ga zasenjuju. Ovo objašnjava pojavu braon boje u trenutnim trendovima. Koža, somot i kovrdžava vuna takođe mu omogućavaju da sija kroz različite tonove. U dnevnoj ili spavaćoj sobi zidovi su ofarbani ili ukrašeni smeđim tapetama. U kuhinji su osnovne jedinice, centralno ostrvo , a ponekad i pozadinski deo koji imaju koristi od ove boje.

Nameštaj braon boje: Koje boje kombinovati?

Zbog svoje smele estetike , nije uvek lako pronaći pravu boju sa kojom ćete kombinovati braon. Plava, njena komplementarna boja, očigledno joj pristaje sve dok kombinacija kombinuje tamni i svetli ton. U dodiru sa narandžastim nijansama , braon nijanse se lako uklapaju, dajući na početku jesenju atmosferu, ali pre svega atmosferu sedamdesetih . Tamno zelena i crvena se takođe mogu kombinovati, ali to zahteva balansiranje kako bi se izbeglo zatamnjenje prostora. Da biste ublažili ovaj osećaj, preporučuje se upotreba palete neutralnih tonova uz braon


Borjana Božić

ismagilov/GettyImagesPlus