Akcentni zid: Ideje za transformaciju dnevnog boravka

by | March 13, 2024
Akcentni zid: Ideje za transformaciju dnevnog boravka

Vaš dnevni boravak je mesto za okupljanje i opuštanje, stoga bi trebalo da bude toplo i privlačno. Takođe, trebalo bi da odražava vaš lični stil uređenja, a akcentni zid je jednostavan način da to postignete bez preopterećivanja prostora.

Akcentni zid: Kako da vaš dnevni boravak zablista

Stvaranje akcentnog zida u dnevnom boravku omogućava vam da isprobate novu boju ili teksturu koju možda ne biste želeli na svih četiri zida, poput svetle boje zida, murala ili smelih tapeta.

Neka od ideja za akcentni zid u dnevnom boravku uključuju:

Obojeni akcentni zid

Čak i ako se ne smatrate umetnikom, možda ćete biti iznenađeni onim što možete stvoriti četkom za slikanje i uzorčanom bojom. Jednostavni potezi četkom ponovljeni u obliku uzorka mogu lako stvoriti akcentni zid u dnevnom boravku. Na primer, iscrtavanje pruga ili šara kao na tapetu može biti jednostavno postignuto. Kako biste očuvali uniformni dizajn, zalijepite trake na zid koje će vam služiti kao vodič, a zatim ih uklonite kada završite.

DIY drveni akcentni zid

Ovaj drveni akcentni zid izgleda kao delo dizajnera visoke klase, ali zapravo je DIY projekat napravljen koristeći običan šperploču. Svetli premaz i široke daske čine ovaj akcentni zid u mid-vekovnom modernom stilu trenutnim i elegantnim, dok nameštaj i dekor pružaju dodatno podsećanje na to vreme. Jednom posetom prodavnici građevinskog materijala, možete napraviti drveni akcentni zid za samo jedan vikend.

Zid sa uzorkom

Dodajte dekorativne ukrase na zid i obojite celu površinu u jednu boju za ultimativni akcent koji tradicionalnoj arhitektonskoj karakteristici daje moderan izgled. Boja zida u ovom prostoru je tangerine, svetla i neočekivana, ali ramovi sa ukrasnim lajsnama i zlatne svetiljke održavaju prostor tradicionalnim i stabilnim. Smirujuće boje u ostatku prostora omogućavaju svetlom zidu da dođe do izražaja.

Akcentni zid sa muralom

Postignite izgled tapeta bez troškova (ili potencijalnih problema) postavljanja tapeta sami uz ovu ideju za DIY zidni mural. Predivni cvetovi okviruju kauč na jednostavan, ali privlačan način. Ako mislite da nemate umetničkog dara da ovo izvedete, razmislite ponovo: Preuzmite besplatni predložak ovog dizajna i koristite projektor da ga projicirate na zid u željenoj veličini. Zatim, obeležite olovkom i popunite svojim izborom boje.

DIY obojeni lukovi

Pretvorite svoj akcentni zid u savremen komad umetnosti bojenjem lukova nekoliko nijansi tamnije od ostalih zidova. Ovde, ugaljasti lukovi izgledaju duboko i bogato naspram nešto svetlijih sivih zidova. Ovaj blokiran izgled inspirisan Art Deco-om daje dimenziju i interes prostoru i služi kao savršena pozadina za plutajuću policu za slike.

Ljubičasti akcentni zid

Klasični trik dizajna je obojiti akcentni zid u nijansi ili dve tamnije od ostalih zidova. Ovde je veći deo prostorije obojen lavandom, ali akcentni zid ima dublju boju patlidžana. Izbor akcentne boje u istim tonovima kao i ostatak prostora osigurava da zid ne izgleda neprimereno i olakšava stilizaciju ostatka prostora u koherentnoj paleti boja.

Nadamo se da će vam ove ideje za akcentne zidove pomoći da osvežite vaš dnevni boravak i stvorite prostor koji odražava vaš lični stil i ukus.


Borjana Božić

Peter_visual/gettyimages