10 malih hodnika prepuni praktičnih, originalnih i veoma stilizovanih ideja

by | June 20, 2024
10 malih hodnika prepuni praktičnih, originalnih i veoma stilizovanih ideja

Mali prostori se rešavaju praktičnim i dekorativnim idejama kako bi se postigla veoma lična i stilizovana okruženja.

Mali hodnici prepuni ideja koje treba kopirati

Nemaju mnogo prostora, ali imaju mnogo ličnosti! To je ono što se traži u dekoraciji zone koja je toliko izložena kao što je ulaz u kuću.

Razlikuj se od drugih. Želimo da tvoj hodnik govori o tebi. I da ne liči na komšijin. Zato smo tu, da izvučemo maksimum estetskog i funkcionalnog potencijala iz malog hodnika. Ovi primeri zaista imaju originalne ideje koje je lako primeniti. Pogledajmo ih i objasnimo gde treba staviti fokus kako bi tvoj ulaz, iako mali, bio veoma stilizovan.

Ideja za male hodnike

Drvene letvice kao sjajan izbor

Mali hodnik može postati veoma ličan prostor ako stvoriš zid koji privlači pažnju. Ovo se postiže posebnim oblogama, tapetama, velikim ogledalom, kompozicijom slika… Ovaj primer nas inspiriše da instaliramo oblogu od letvica. Drveni završetak donosi mnogo topline, sa modernim i trendovskim dizajnom.

Mali hodnik sa tapetama

Ako želiš da se istakne… Odvaži se na ovu originalnu ideju! Mali ulazni prostor se potpuno transformiše bojom i šarama. Ovaj primer kombinuje veoma različite šare na podu i na zidu, obloženom tapetama. Iako je hodnik mali, ima prirodnu svetlost, što pomaže da rezultat bude savršen.

Sa namenskim nameštajem sa prostorom za odlaganje

Iako imaš mali ulaz, ko je rekao da nije moguće imati sve što ti treba? Klupa i ormarići. Takođe i čiviluk! A da bi to postigao, ništa bolje nego da dizajniraš funkcionalni nameštaj po meri svog prostora. Prilagođen najširem zidu koji imaš.

Mali hodnik sa otvorenim zidovima

Ova originalna ideja će te sigurno ubediti. Ako imaš mali hodnik ili ulaz koji se praktično “uliva” u dnevnu sobu, dizajniraj nizak nameštaj integrisan u pregradni zid, ali ostavi gornji deo otvorenim.

Klupa i ogledalo u malom hodniku

Zelena boja je savršena za hodnik zbog osećaja prijatnosti koji stvara. Pored boje na zidovima, aksesoarima ili oblogama, unesi je u hodnik sa biljkama. Ovo je još jedan neophodan primer u ovom članku o malim hodnicima: klupa, ogledalo, tepih na podu i biljke. Ogledalo proširuje prostor i omogućava ti da baciš poslednji pogled na svoj izgled pre nego što izađeš iz kuće.

Mali hodnik sa zidnom šipkom sa kukama

Ovo znači da nije neophodno dekorisati nameštajem koji stoji na podu. Dobra ideja je da ga opremiš policama ili policama koje služe kao podrška i/ili čivilukom na zidu. Izaberi vešalice i kuke koje su nezavisne ili šipku sa koje možeš kačiti različite kuke. Služiće ti za ostavljanje kaputa i torbe, a možeš okačiti i neku korpu za ključeve i punjač za mobilni.

Veoma svetao hodnik sa drvenom konzolom i staklenim pregradama

Mali, ali veoma svetao, ovaj hodnik je skromnih dimenzija. Sve zahvaljujući ideji otvaranja zidova i instaliranja staklenih pregrada. Na taj način, vizuelna povezanost je potpuna, prostor se širi i svetlost se savršeno raspodeljuje.

Hodnik sa nameštajem po meri

U malom hodniku otvorenom prema dnevnom boravku ili kuhinji možeš imati osećaj da nedostaju zidovi. Već smo videli da je postavljanje vertikalnih drvenih letvica dobra ideja za stvaranje te podele. Ovo je još jedna originalna ideja koja se uklapa u taj koncept. Radi se o definisanju prostora bez zatvaranja. Dizajn nameštaja (širine koja odgovara tvom prostoru) bez zadnje strane u gornjem delu omogućava protok svetlosti.

Laka klupa po meri u uskom hodniku

Mali i uzak. Takav je ovaj hodnik koji, uprkos tome, izgleda kompletno bez nameštaja koji bi ga zagušio. Fokus je na ormarima sa jednostavnim frontovima bez ručki koji gotovo izgledaju kao deo zida. Zatim, polica koja se pretvara u klupu, sa dekorativnim vešalicama na zidu za odlaganje dnevne odeće.

Mali hodnik sa konzolom

Jedna dekorativna ideja za zid je da stvoriš dekorativne zidne panele ili tapacirane zidne panele u donjem delu zida hodnika (na svim zidovima ili samo na jednom). Ova rešenja štite zonu od habanja kada je hodnik uzak. Eksperimentiši sa lajsnama i letvicama da dizajniraš obrazac koji želiš. Kao dodatak, konzola, koja uvek ima plitku dubinu. Bolje je ako ima neku fioku za ostavljanje ključeva i drugih aksesoara koji će ti biti na dohvat ruke i van pogleda.

 

Borjana Božić

Lisa Anna/pexels.com