Pre i posle: Uske kuhinje koje postaju pravo dizajnersko remek delo

by | March 26, 2024
Pre i posle: Uske kuhinje koje postaju pravo dizajnersko remek delo

Tamna, uska, ne baš funkcionalna i kojoj nedostaje druželjubivosti. Ali, posle intervencije dizajnera uske kuhinje postaju prelepo mesto u domu.

Uske kuhinje: Pre i posle projekti

Da biste optimizovali svaki ugao, uske kuhinje se izdvajaju! Kompaktni, ali ergonomski, modularni i grafički, ovi prostori uključuju sve što vam je potrebno da kuvate kao kuvar, zahvaljujući genijalnim rešenjima i estetici u skladu sa ostalim susednim prostorijama. Otkrijte ovih 5 kuhinjskih projekata primećenih na Houzz.fr, referentnoj platformi za renoviranje koja nudi alate koji vlasnicima omogućavaju da pronađu prave dobavljače usluga i majstore za svoj posao, kao i rešenje sve u jednom za kućne profesionalce.

Pre i posle: Uska kuhinja kojoj je nedostajalo skladište

Da bi zagrejali ovaj prostor, vlasnici su se opredelili za antracitne pločice velikog formata sa efektom betona i kuhinjske frontove od svetle hrastovine. U gornjem delu nameštaj je ukrašen belim lakom kako ne bi opterećivao prostor. Ovaj novi paralelni raspored je omogućio da se maksimizira površina za odlaganje sa, s jedne strane, kućnim aparatima, a sa druge, fiokama za odlaganje na kojima se nalazi elegantna radna ploča od kvarcita.

Kuhinja u hodniku kao prelazni prostor

Na prvom nivou nalazi se potpuno nova kuhinja koja povezuje ulaz i dnevni boravak . U ovom stanu sa otvorenim gredama, dizajner enterijera je kombinovao sive pločice u stilu prirodnog kamena i kuhinjski nameštaj ukrašen laminatom sa efektom oraha. Granitna radna ploča dodaje mineralnu notu ovom dekoru koji je elegantan koliko i bezvremenski. U gornjem delu, besprekorne zidne jedinice i dve police uklapaju se u dekor, čineći grafičku igru sa metalnim paravanima koji odvajaju ovaj prostor od dnevne sobe. Nasuprot ovom linearnom prostoru, ispod stepeništa, na vratima sa zavesama diskretno se nalaze toaleti i ormar za odlaganje stvari.

Potpuna transformacija uske kuhinje

Nameštaj napravljen od kutija masovnih trgovaca obogaćen je fasadama od orahovog furnira koje su u kontrastu sa besprekornim zidovima. Radna ploča i poklopac ukrašeni Dekton-om odgovaraju slavinama i sudoperu u elegantnoj bakrenoj završnoj obradi. Nasuprot ovoj polici u koju su smešteni sudoper, rerna i ploča za kuvanje, stolarija pune visine maksimizira prostor za odlaganje , dok se u njega nalazi frižider sa zamrzivačem i otvorena niša sa efektom oraha za odlaganje čajnika i aparata za kafu.

Renoviranje potkrovlja

Kako bi nadoknadili složenu konfiguraciju prostorija, vlasnici su zamislili grafičku kutiju u kojoj se nalaze kupatila : VC, vešeraj, kupatilo i kuhinja. Uređena u intenzivnoj ponoćno plavoj boji, ova kompaktna kuhinja ima policu dugu 240 cm na kojoj se nalazi sve što je potrebno za kuvanje malih jela sa porodicom. Zidne jedinice su tretirane u istoj boji kao i osnovne jedinice kako bi se pojačao osećaj kutije, baš kao što umivaonik i slavine imaju potpuno crni izgled.

Mračna i uska kuhinja u hodniku

Troja klizna vrata bila su integrisana između kuhinje i ostave, a dnevni boravak i trpezarija smešteni su u produžetku. Ovi novi elementi pune visine sada omogućavaju potpuno otvaranje prostora ili, naprotiv, izolaciju kuhinje, u zavisnosti od potreba. Kuhinja je modernizovana novim grafičkim ručkama i novom plavom nijansom koja unosi svežinu i karakter ovom prostoru obučenom u masivni parket.

 

Borjana Božić

Victoriia Kovalchuk/gettyimages