Moderan izgled drvene kuhinje pre i posle renoviranja

by | February 24, 2024
Moderan izgled drvene kuhinje pre i posle renoviranja

Jedna porodična kuća u Los Anđelesu je prošla kroz renoviranje kuhinje koje slavi lepotu tamnog drveta sa belim hrastovim ormarićima sa prilagođenom bojom.

Pre i posle: Moderan izgled drvene kuhinje

Tamni kuhinjski ormarići su često kritikovani. Smatraju se zastarelim i mračnim, dok je među trenutno popularnim dizajnerima estetika svetlog i svetlog drveta ili boje koja deluje sveže i minimalistički. Ova porodična kuća u Studijskom gradu, Los Anđeles, dokazuje da to nije uvek slučaj, s obzirom da je nekada mračna i zapuštena kuhinja stila iz osamdesetih godina prošlog veka oživljena od strane Amande Leigh i Taylor Hahn iz kuće House of Rolison.

Tim je otvorio kuhinju i stvorio svetlu i prozračnu atmosferu, koristeći tamne drvene ormariće u svoju korist i osnovu dizajna sa neutralnom paletom, teksturisanim materijalima i statement visećim osvetljenjem koje visi iznad pravljenog rebrastog ostrva. Da biste saznali više o odluci da se prihvati tamna strana, razgovarali smo sa dizajnerima ovog modernog doma.

Kuhinja pre renoviranja

Pre nego što su dizajneri počeli sa renoviranjem prostora, kuhinja je bila bezbojna, mračna i ozbiljno zastarela. Paleta je pokazivala najgore od drvenih kuhinjskih ormarića, kombinovanih sa gotovo crnim radnim površinama i pločicama za kuhinju koje su samo stvarale sukob boja. I pored velikih prozora koji gledaju na dvorište, prostor je bio slabo osvetljen i zaista je trebalo osveženje.

Zadatak je bio stvoriti prostor koji deluje kao kokon i udobno. “Ako ikada imate nameru da unesete toplinu i da imate osećaj prostora koji je prijatan za život i udoban – uključite tamna drveta”, savetuju Amanda Leigh i Taylor Hahn iz kuće House of Rolison. “Ovaj projekat, posebno, bio je više kuhinja nego što obično radimo, pa smo želeli da unesemo bogate teksture i dubinu kako bismo zaista zagrejali prostor stvarajući pozivnu sredinu.”

Moderan izgled drvene kuhinje posle renoviranja

Rezultat je moderna kuhinja koja deluje prozračno i sofisticirano i jednom zauvek odbacuje glasine da je tamno drvo zastarelo. “Tamno drvo apsolutno nije zastarelo”, kažu Amanda i Taylor. “Dizajneri neprestano pronalaze načine da redefinišu i reintegrišu tamna drva. Prirodni materijal nikada ne izlazi iz mode, a zapravo primećujemo da je želja za tamnijim drvetom sve veća.”

Da bi postigli željeni efekat, dizajneri su se odlučili za beli hrast Querkus sa prilagođenom bojom. “Zavisno od boje koju koristite, istaći će se različiti delovi žila drveta. Mi smo odabrali Rubio Monocoat”, kažu Amanda i Taylor.

Da bi istakli drvo i sve to izbalansirali, dizajneri su odabrali kuhinjsku emulziju u krem-beloj boji koja deluje neutralno ali toplo. Okovi su odabrani od mesinga kako bi uneli tople akcente metala. “Drvo je fleksibilno. Pronalazimo da su topli tonovi lakši za dekorisanje jer mnoge boje imaju tople nijanse”, kažu dizajneri. “Mi preferiramo crne i mesingane metale uz toplo drvo.”

Rebrasti dizajn je još jedan kuhinjski trend koji viđamo u mnogim dizajnovima, uključujući i ovaj, viđen na površini ostrva. U ovom slučaju, radi zajedno sa tamnim drvetom kako bi donio dodatnu teksturu. “Rebrasti dizajn jednostavno pruža još jedan sloj teksture koji uvek odlično komplimentuje drvo”, kažu Amanda i Taylor.

Borjana Božić

Victoriia Kovalchuk/gettyimages