Bela kuhinja: Novi izgled univerzalne kuhinje

by | February 18, 2024
Bela kuhinja: Novi izgled univarzalne kuhinje

Pre nekoliko godina, potpuno bela kuhinja bila je apsolutni hit. Međutim, ako ste umorni od istog stila i želite osveženje, ne brinite! Dizajneri su pronašli načine da unesu dinamiku i kontrast u vaš prostor, bez potrebe za velikim renoviranjem.

Bela kuhinja: Novi ambijent u domu!

Ne tako davno nije bilo glamuroznije stvari za kuhinju od mermernih ploča, belih ormarića i belih pločica. Možda vam je to već pomalo dosadilo i želite promenu. Srećom, ove godine dizajneri malo pomeraju fokus i unose kontrast u kuhinju što daje dinamiku prostoru.

Verovatno se pitate kako da poboljšate izgled kuhinje bez kompletnog renoviranja? Ne brinite! Dizajneri su otkrili jednostavne načine kojima možete da udahnete malo života i energije u potpuno belu šemu. Donosimo vam nekoliko saveta, od onih po principu “uradi sam” do strateške kupovine.

Članak se nastavlja posle reklama

Obratite pažnju na osvetljenje

Osvetljenje može mnogo da doprinese atmosferi prostorije, tako da ni potpuno bela kuhinja nije izuzetak. Umesto da se fokusirate na klasičnu rasvetu, stavite stonu lampu. Ovo je dobar način da trenutno unesete dodatnu toplinu. Držite je u uglu i potrudite se da sakrijete kabel.

Članak se nastavlja posle reklama

Bela kuhinja: Postavite manji tepih

U beloj kuhinji savršeno će se uklopiti tepih u kontrasnoj boji. Ima bekrajan izbor: od upečatljivih ornamenata do onih diskretnih. Pritom, ne morate preterivati s tepisima, dovoljno je samo jedno parče pored sudopera. Osim toga, lakše se održava.

Promenite zidne pločice

Potpuno bela kuhinja je neutralna osnova. Ako želite da oživite svoj možete da promenite zidnje pločice. Odaberite boju koja je u skladu s ostalim elemenitma eneterijera. Ukoliko živite u iznajmljenom prostoru, možete preko belih pločica da zalepite folije u bojama.

Članak se nastavlja posle reklama

Bela kuhinja: Stavite nove ručke

Ako tražite suptilniju promenu u svojoj potpuno beloj kuhinji, razmislite o jednostavnoj zameni ručki na kuhinjskim emelemtina. Možete da se odlučite za mat sivu ili crnu boji i dobićete sjajan kontrast. Takođe, možete da stavite i ručke od brušenog mesinga – to će doneti dah glamuroznosti u vašu kuhinju.

Članak se nastavlja posle reklama

Kombinacija s drevnim elementima

Trendovi dolaze i odlaze brže nego što mislimo. To znači da će se trend porpuno bele kuhinje ponovo vratiti za nekoliko godina. Ako želite da unesete malo topline u kuhinju, a da sasvim ne narušite njen izgled, dodajte neki drveni element. Rustične grede ili police mogu da doprinesu atmosferi. U krajnjem slučaju, možete samo da stavite i neke drvene predmete rustičnog izgleda na radnu površinu.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 


Borjana Božić

jodiejohnson/gettyimages