Ovo su 3 ključna saveta za organizaciju male trpezarije

by | February 17, 2024
Ovo su 3 ključna saveta u organizaciji male trpezarije

 Pripremili smo nekoliko značajnih saveta koji će vam olakšati organizaciju male trpezarije. 

Trikovi u organizaciji male trpezarije

Udobna mala trpezarija, sa svojom skromnom elegancijom, poziva na intimne trenutke deljenja obroka sa voljenima. Svetla boja zidova, poput nežnog bež ili svetlo sive, pruža osećaj prostranosti, dok diskretni detalji poput ukrasnih jastuka na stolicama ili svedenog dekora na zidovima dodaju notu topline i ličnosti prostoru.

Sto sa sklopivim listovima ili providnim staklenim pločama čini multifunkcionalni komad nameštaja koji se lako prilagođava potrebama prostora. Uz pažljivo odabrane stolice koje kombinuju udobnost i stil, svaki obrok postaje prilika za uživanje u okruženju koje oslikava toplinu doma.

Klupa u maloj trpezariji

Ako je idealno mesto za trpezariju ugao prostorije onda je pravo rešenje klupa. Postavljanjem jednostavne drvene ploče u ugao ni na koji način nećete preopteretiti prostor, a izbeći ćete ograničenje broja mesta sedenja.

Okrugli sto za male trpezarije

Okrugli sto je vrlo praktično rešenje zbog svog oblika jer ne poseduje neiskorištene uglove. u zavisnosti od veličine prečnika možete smestiti određeni broj stolica. Čak i kada se radi o manjim dimenzijama, one nisu toliko primetne kao što je slučaj sa kvadratnim ili pravougaonim stolom.

Najpogodnija verzija za male prostorije jeste model sa centralnim postoljem. On ne ograničava prostor okolo, a sam sto deluje prilično lagano. ako biste da odete korak dalje i sasvim neutrališete masivnost stola onda je ploča od kaljenog stakla idealna opcija.

Mala trpezarija: Pametno pozicioniranje

U prostorijama male kvadrature najvažnije je pozicioniranje elemenata kako bi se osigurala maksimalna funkcionalnost.

Uz pametno korišćenje svetlosti, poput elegantnih zavesa koje propuštaju dovoljno dnevnog svetla, mala trpezarija dobija osećaj prozračnosti i svetlosti. Dodatak nekoliko biljaka u saksijama ili visećih korpica sa cvećem unosi prirodan element u prostor, stvarajući mirnu oazu koja poziva na opuštanje i uživanje u svakom trenutku provedenom za stolom. Male police ili vitrine sa staklenim vratima omogućavaju izlaganje omiljenih predmeta ili posuđa, dodajući lični pečat prostoru i istovremeno pružajući funkcionalno rešenje za skladištenje.


Borjana Božić

ucpage/gettyimages