Ovakva dekoracija zidova u trpezariji izgleda luksuzno

by | January 21, 2024
Ovakva dekoracija zidova u trpezariji izgleda luksuzno

Iako je ovo praktična prostorija, dekoracija zidova u trpezariji unosi karakter. Pogledajte 6 ideja za otmeni izgled čak i male trpezarije.

Ovakva dekoracija zidova u trpezariji izgleda luksuzno

Trpezarijski prostori su šansa da prikažete stil, i to ne samo kada su trpezarijski sto i stolice u pitanju. Dekoracija zidova u trpezariji stavlja završnu tačku na dizajn, a poboljšana estetika učiniće da prostori izgleda luksuzno.

Tamne boje zidova u trpezariji

Pre nego što se odlučite za boju zidova u trpezariji, razmislite kako će uticati na raspoloženje. Možda se čini da boje nemaju tako važnu ulogu u prostoru ali zapravo imaju. Ako imate mali trpezarijski prostor, razmislite o tamnoj paleti boja.

Čak i ako nemate mnogo prirodne svetlosti, tamni tonovi će pružiti dramatičan efekat u malom prostoru. Prelivanje prostorija od poda do plafona u bogatim bojama može izgledati posebno upečatljivo, a prava prednost trpezarije okrenute prema severu je to što možete da se igrate sa izvorima svetlosti da biste stvorili određeno raspoloženje i ambijent.

Dekoracija zidova u trpezariji tapetama

Ako želite da dodate vizuelne detalje u prostoriju, ne ostavljajte sve na dekoraciji trpezarijskog stola. Šta kažete na tapete? Samolepljive ili trajne, tapete dobro funkcionišu u trpezarijskim prostorima. Ne samo da će zaštiti zidove, ako živite u iznajmljenom stau, nego i značajno doprinose luksuznom osećaju u prostoru.

Ogledalo u trpezariji

Ako razmišljate o osvetljenju trpezarije, razmislite i o tome kako možete da ga poboljšate.

Dekoracija zidova u trpezariji uz pomoć ogledala fenomenalno reflektuje svetlost i dodaje sjaj u prostoriji. Posebno kada je reč o malim ili tamnim trpezarijama, postavljanje ogledala na zid pomaže da se stvori iluzija većeg prostora stvarajući privlačan kontrast oštrim linijama u prostoriji.

Velika ogledala koja pokrivaju zidove izgledaće luksuzno u trpezarijama jer doprinose elegantnoj i pomalo neobičnoj estetici.

Sjajna završna obrada zidova

Ne morate da razmišljate samo o bojama kada je reč o dekoraciji zidova u trpezariji. Možete eksperimentisati i sa završnim obradama.

Trpezarija je odličan prostor za korišćenje završnu obradu visokog sjaja ili laka koja stvara neverovatnu atosferu u večernjim satima, kao da se zidovi prelivaju. Ako je moguće, koristite ga na plafonu, kao i na zidovima za krajnji efekat.

Zavese u trpezariji

Zauzimajući veliki deo prostora od poda do plafona, zavese su uvek jedan od najvažnijih elemenata koje bi trebalo uzeti u obzir.

Ako imate prozore, bila bi šteta da ne postavite i zavese jer mogu stvoriti luksuznu atmosferu. Zavese u trpezariji omogućavaju obilan izvor prirodnog svetla tokom dana, a udoban, intiman ambijent u večernjim satima.

Umetnička slika

Dekoracija zidova u trpezariji umetničkim delima je važno jer vredi stvoriti prijatnu atmosferu tokom uživanja u obrocima sa porodicom. Postavljanje zanimljive umetnosti, ne samo da dekoriše zidove, već i zaista može da probudi luksuzan osećaj dok prikazujete svoje ekspanzivne umetničke kolekcije.

 


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus